ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κοινό μέτωπο θρησκευτικών ηγετών για την προστασία των χώρων λατρείας

Τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες και την ασφάλεια των χώρων λατρείας συζήτησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εκπρόσωποι χριστιανικών, εβραϊκών, μουσουλμανικών, σιχ και ινδουιστικών κοινοτήτων με τη βοηθό γενική εισαγγελέα για θέματα πολιτικών δικαιωμάτων Χαρμίτ Ντίλον.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υπογράμμισε την ανάγκη κοινής και αποφασιστικής στάσης απέναντι στον φόβο, το θρησκευτικό μίσος και τη βία.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Appeal of Conscience, σημείωσε ότι «η συνάντηση γίνεται σε πνεύμα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αλληλεγγύης μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων απέναντι στις απειλές και τη βία». «Δεν μας ενώνει ο φόβος, αλλά η αγάπη για τους πιστούς μας και για τον πλησίον», συνέχισε.

Στη συνάντηση πήραν ακόμη μέρος ο Αρχιεπίσκοπος Γαμπριέλε Κάτσια, αποστολικός νούντσιος της Αγίας Έδρας στις ΗΠΑ, ο Επίσκοπος Ειρηναίος Ντόμπριεβιτς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Χόβσεπ Χαραπετσιάν της ανατολικής επισκοπής της Αρμενικής Εκκλησίας Αμερικής, καθώς και στελέχη του Appeal of Conscience.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες συζήτησαν επίσης την ευθύνη τους να στέκονται ενωμένοι όταν μια θρησκευτική κοινότητα γίνεται στόχος.

Με κοινή δήλωσή τους ζήτησαν ισχυρότερη νομοθετική προστασία των χώρων λατρείας και τη δημιουργία ενός μόνιμου οργάνου που θα παρακολουθεί τα σχετικά ζητήματα και θα συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επαναβεβαίωσαν επίσης ότι η θρησκευτική ελευθερία και η ελεύθερη άσκηση της λατρείας αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται από την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV