Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 8:33

"ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΜΕ ΣΥΓΚΥΡΗΝΑΙΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ"

Κληρικοί Ρεθύμνου για πρώην ποιμενάρχη τους: “Συμπληρώθηκε ο χρυσός κρίκος στην αλυσίδα των προκαθημένων της Κρήτης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης οι κληρικοί της μητρόπολης Ρεθύμνου δέχτηκαν το άγγελμα της εκλογής του μέχρι πρότινος ποιμενάρχη τους στον πρώτο θρόνο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Με επιστολή που απέστειλε το διοικητικό τους συμβούλιο προς τον νέο πλέον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, σημειώνουν πως “με την εκλογή σας συμπληρώνεται ένας ακόμη χρυσός κρίκος στην μακρά αλυσίδα των προκαθημένων της Εκκλησίας της Κρήτης”.

Παράλληλα, υπόσχονται ότι, “θα επιδιώξουμε να αναδειχθούμε συγκυρηναίοι στο έργο συνδεδεμένοι μαζί σας αρμονικώς, μέσω του νέου μας ποιμενάρχη”.

Αναλυτικά η επιστολή των κληρικών της μητρόπολης Ρεθύμνου

Σεβασμιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα

Με αισθήματα ανυπόκριτης χαράς, βαθιάς συγκινήσεως και θερμής ευχαριστίας προς τον Θεό ο ευαγής κλήρος της επαρχίας σας δέχθηκε το χαρμόσυνο άγγελμα της επάξιας εκλογής σας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στον πρώτο θρόνο της αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης.

Ως Αρχιεπίσκοπος και Πρωθιεράρχης «της ευσεβούς των Κρητών νήσου», ανέρχεσθε στον μαρτυρικό εκείνο θρόνο, τον οποίο περικόσμησαν, εκλέϊσαν και καθαγίασαν με τη βιωτή και την εν Χριστώ πολιτεία τους εκτός από τον πρώτο επίσκοπο της μεγαλονήσου, απόστολο Τίτο, σπουδαίες εκκλησιαστικές μορφές όπως οι άγ. Κύριλλος, Μύρων, Ευμένιος και Ανδρέας ο Μελωδός, αλλά και οι Άνθιμος ο Ομολογητής, Νεόφυτος ο Πατελλάρος, Γεράσιμος Δ’ ο Παρδάλης, καθώς και από τους νεωτέρους οι Ευγένιος ο Ψαλιδάκης, του οποίου το όνομα σας εμπιστεύθηκε ο αοίδιμος Γέροντάς σας Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος, Τιμόθεος ο Παπουτσάκης και ο άμεσος προκάτοχός σας, πολιός και σοφός, Ειρηναίος ο Αθανασιάδης.

Έχουμε την πεποίθηση Σεβασμιώτατε, ότι με την εκλογή σας συμπληρώνεται ένας ακόμη χρυσός κρίκος στην μακρά αλυσίδα των προκαθημένων της εν Κρήτη Ολκάδος του Χριστού, την οποία ως δεξιός οιακοστρόφος θα οδηγήσετε πρωθιεραρχικώς στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε «εις νομάς σωτηρίους».

Επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ευλαβώς, ότι σύμπας ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως μας θα δέεται αδιαλείπτως, όπως ο Δομήτωρ της Εκκλησίας σας διατηρεί σώο, έντιμο, υγιή, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα το λόγο «της αληθείας» Του, υποσχόμενοι ότι θα επιδιώξουμε να αναδειχθούμε συγκυρηναίοι στο έργο σας,  συνδεδεμένοι μαζί σας αρμονικώς και αρραγώς «ως χορδαί κιθάρα» μέσω του νέου ποιμενάρχου μας, με τον οποίο και τους λοιπούς αδελφούς σας συνεπισκόπους και Μητροπολίτες θα συγκροτείτε και ως πρόεδρος θα διευθύνετε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.  

Είησαν τα έτη σας πλείστα, ευφρόσυνα και καρποφόρα σεπτέ πρωθιεράρχα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ