Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:39

Κίνημα Αλλαγής: Τόσο λιγοστή είναι η πίστη μας που κινδυνεύουμε από μια κούκλα;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πολιτικές διαστάσεις αρχίζει πλέον να λαμβάνει το ζήτημα της “Αμάλ” αφού όσο περνούν και οι μέρες τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ένα μετά το άλλο εκδίδουν δημόσιες ανακοινώσεις, εκφράζοντας παράλληλα και την προσωπική τους άποψη για το αν τελικά ένα τέτοιο δρώμενο προσβάλλει ή δεν προσβάλλει τη θρησκευτικότητα των Μετεώρων.

Μετά από το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας που στηλίτευε ουσιαστικά τη στάση του οικείου μητροπολίτη και των τοπικών φορέων που αντιτίθενται στο πέρασμα της κούκλας από τα Μετέωρα για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος τάχθηκε κατά της περιφοράς της “Αμάλ” στην ελληνική επικράτεια, τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το Κίνημα Αλλαγής του Νομού Τρικάλων.

“Κινδυνεύουν λέει οι αξίες μας, η πίστη μας, η πολιτισμική μας κληρονομιά και η ιερότητα των Μετεώρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το απόγευμα το Κίνημα Αλλαγής και «ειρωνεύεται» κατά κάποιο τρόπο την επιστολή του μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου η οποία και τόνιζε την ιερότητα των Μετεώρων και ταυτόχρονα διερωτάται. “Αλήθεια, τόσο ρηχές είναι οι αξίες μας, τόσο λιγοστή η πίστη μας, τόσο ξεφτισμένη η πολιτισμική μας κληρονομιά που κινδυνεύουν από μια κούκλα που πασχίζει να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε ιερή υποχρέωση να νοιαστούμε για αυτά τα παιδιά; Αυτό δηλαδή που μας υπαγορεύει η πίστη μας, οι αξίες μας, η πατροπαράδοτη αρχή της φιλοξενίας και αγάπης στον συνάνθρωπό μας;”.

Η τοπική επιτροπή του κόμματος επιχειρώντας μάλιστα να κάνει και μαθήματα Θρησκευτικών σημειώνει πως “με ποιο δικαίωμα κάποιοι προσπαθούν να κοντύνουν την εμβέλεια των Μετεώρων; Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει την αγάπη στο συνάνθρωπο ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή, χρώμα και καταγωγή και σε αυτό ξεχωρίζει από άλλες θρησκείες. Με ποιο δικαίωμα κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τον χριστιανισμό σε Ισλάμ;”, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως “απόψεις που καλλιεργούν τον φόβο, την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό δεν εκφράζουν την δημοκρατική κοινωνία”.

Παράλληλα, η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως “ο συντηρητισμός όμως είναι τυφλός και κάποιοι καλλιεργούν τον φόβο συνειδητά γιατί φοβούνται οι ίδιοι τους ελεύθερους πολίτες, τις ανοιχτές κοινωνίες και κάθε φορά κατασκευάζουν έναν εχθρό για να κρατούν δέσμιο το ποίμνιό τους θρησκευτικό ή πολιτικό. Οι πολίτες της Καλαμπάκας θα παραμείνουν μια ανοιχτή κοινωνία που δεν φοβάται ούτε για την πίστη της, ούτε για την αλλοίωση της πολιτισμικής της κληρονομιάς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ