Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 2:28

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κιλκισίου για χούλιγκανς Κροάτες: “Ήρθαν στην Ελλάδα για να βιαιοπραγήσουν και να σκορπίσουν πόνο και πανικό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή αναφέρθηκε με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος αποκαλώντας μάλιστα δολοφόνους τους χούλιγκανς Κροάτες που του αφαίρεσαν τη ζωή.

«Ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να βιαιοπραγήσουν και να σκορπίσουν πανικό, πόνο, φόβο και μίσος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος για να προσθέσει πως, «η φύση του ανθρώπου μέσα στα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα είναι η δύναμη του πολιτισμού. Ο σκοπός της πόλεως είναι ο πολιτισμός», σημείωσε ο ιεράρχης.

Όπως διευκρίνισε ακολούθως, «η φύση τέτοιων απάνθρωπων συμπεριφορών είναι η άγρια ζωώδης συνθήκη του δάσους, όπου καμία εκπολιτιστική δύναμη δεν έχει μετουσιώσει το ζώο σε άνθρωπο. Η αξιοπρέπεια, δηλαδή η σχέση με το βαθύτερο εαυτό, δεν υπάρχει μιας και η ζωή παραμένει αφηρημένη και όχι έμμορφη συνθήκη υπάρξεως», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης Βαρθολομαίος καταλήγει ωστόσο υπογραμμίζοντας πως, «ας αποφασίσουμε τέλος συλλογικά για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας και την κοινωνία της Ευρώπης μας και ας δώσουμε τη θέση που αρμόζει στον εκπολιτιστικό τρόπο ζωής της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας ώστε οι συνθήκες αγέλης να γίνουν παρελθόν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ