Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 14:58

Κικίλιας προς Ιερώνυμο: Ζητούμε τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στην εκστρατεία εμβολιασμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την οποία κυριάρχησε το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο «αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, κάτι που είχε αναφέρει και λίγες μέρες πριν, κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία.

«Αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε ο υπουργός και ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση «ελευθερία» αποσκοπεί να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του περιπέτεια με τον κορονοϊό και ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για τον αγώνα που δίνει ενάντια στον ιό, σημείωσε πως θα ήθελε και ο ίδιος να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, οι γιατροί που παρακολουθούν την υγεία του όμως δεν του το επιτρέπουν.

Δήλωσε πάντως, πως στους πρώτους εμβολιασμούς θα συμμετάσχει και κάποιος από τους αρχιερείς ούτως ώστε η κίνηση αυτή να δείξει «την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ