Τέλος στη συζήτηση περί εμβολιασμού έβαλε ο μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε πως η συζήτηση για τα εμβόλια έλαβε τέλος καθώς η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

“Το θέμα τελείωσε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είπε καλώς, κακώς, αυτά ειπώθηκαν. Οι αποψεις του καθενός είναι προσωπικές απόψεις. Το Προς τον Λαό δεν το έγραψα εγώ, το έγραψαν οι γιατροί”.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντα δημοσίως στους κληρικούς του, ότι απαγορεύεται να αναφερθούν στο θέμα “Σας απαγορεύω δημοσίως να αναφέρεστε στο θέμα των εμβολίων”, εξηγόντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλει κυρώσεις.

Από τον ναό του Αγίου Τιμοθέου στον Ωρωπό ο μητροπολίτης Κύριλλος κάλεσε τους πιστούς να προσέχουν και να μην οδηγούνται σε σχίσματα. “Θέλετε να το κάνετε; Κάντε το. Δεν θέλετε να το κάνετε; Μην το κάνετε. Όχι όμως άλλες συζητήσεις. Τέρμα οι συζητήσεις οτι εσείς που εμβολιαστήκατε είστε οι αμαρτωλοί. Όμως μη με ξαναπάρει κανείς και να μου ζητάει κρεβάτι σε νοσοκομείο και εντατική. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Ο εμβολιασμός είναι καθαρά ιατρικό θέμα. και όχι θέμα πίστεως”.

Ετικέτες: