Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 8:48

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

Κηφισίας: “Ο Θεός μας έδωσε και μυαλό και λογική για να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη σαφή θέση του ίδιου αλλά και της επίσημης Εκκλησίας ότι η ιατρική επιστήμη έχει τον πρώτο λόγο στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη

«Ευτυχώς στα χρόνια μας είναι πολύ προοδευμένη η ιατρική επιστήμη και αντιμετωπίστηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η πανδημία. Η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι σαφής. Η αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι εκκλησιαστικό γεγονός, ούτε πεδίο θεολογικών αναμετρήσεων. Είναι καθαρά επιστημονική η αντιμετώπισή της», επεσήμανε μεταξύ άλλων κ. Κύριλλος.

Παράλληλα, ο ιεράρχης έκανε σαφές ότι, «η Εκκλησία συνεπικουρεί, δεν συγκρούεται, δεν θεολογεί και δεν κάνει καμία υπόδειξη στα θέματα αυτά και αυτό είναι σημαντικό διότι, μεγάλη μερίδα ανθρώπων -από παρανόηση, από επιμονή από έλλειψη γνώσεων;- αντιμετωπίζουν την πανδημία εξ απόψεως θεολογικής. “Να μην φορέσουμε τη μάσκα, να μην κάνουμε το εμβόλιο”. Να μας έρθει ο θάνατος δηλαδή;», διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος.

Πρόσθεσε δε πως «διαβάζοντας την εκκλησιαστική ιστορία, βλέπουμε ότι σε περιόδους που υπήρχε πανδημία, πάντοτε η Εκκλησία έπαιρνε μέτρα και από μόνη της, αλλά και εκείνα τα οποία επέβαλε η πολιτεία, για λόγους δημοσίου συμφέροντος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στους αρνητές, ο κ. Κύριλλος τόνισε, ότι αυτοί υπάρχουν σε πολλές κοινωνικές ομάδες. «Έχω έρθει και εγώ πολλές φορές αντιμέτωπος με τέτοιους ανθρώπους, διότι η θέση μου είναι η καθαρή θέση της Εκκλησίας», διευκρίνισε για να επαναλάβει για μια ακόμη φορά ότι, «τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη και με τον Θεό».

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ

Σχολιάζοντας τα όσα διαδίδονται μέσω του Διαδικτύου για δήθεν λόγια και απόψεις γερόντων όπως οι όσιοι Πορφύριος και Παΐσιος.

«Εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει και τους δύο και τον όσιο Πορφύριο και τον όσιο Παίσιο. Έχω προσωπική εικόνα. Έχω μιλήσει μαζί τους. Δεν έλεγαν τέτοια πράγματα. Τα λόγια παρερμηνεύονται. Ήταν άνθρωποι άγιοι, με αγιασμένη σκέψη. Χειρουργήθηκαν, νοσηλεύτηκαν, ακολούθησαν την ιατρική επιστήμη. Δεν θεράπευσαν τον εαυτό τους μόνοι τους. Ενώ θεράπευαν τον ανθρώπους, τούς παρέπεμπαν στην ιατρική επιστήμη. Η κλασική οδός αντιμετωπίσεως όλων των νόσων και των ασθενειών, είναι η ιατρική επιστήμη», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας ωστόσο, προέτρεψε τους πάντες να μην ακούν κανέναν. «Όσοι πνευματικοί, παπάδες, δεσποτάδες, καλόγεροι, καλόγριες λένε πράγματα τα οποία είναι προσωπικές τους απόψεις, να μην ακούγονται. Να ακούει ο κόσμος μόνο την επίσημη Εκκλησία. Χθες είδατε, εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Βλέπετε ποιο είναι το τέλος ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν είχε καλή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Από άγνοια; Δεν θέλω να πω περισσότερα. Είναι κεκοιμημένος. Πάντως βλέπετε το αποτέλεσμα», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Κύριλλος έκλεισε την συνέντευξή του λέγοντας πως, «ο Θεός μας έδωσε και μυαλό και νόηση και επιστήμη και λογική, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε ελεύθεροι και να γιορτάζουμε ελεύθερα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του μητροπολίτη Κηφισίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ