Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:01

Κηφισίας: Μια θερμή προσευχή για όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έκκληση στον κόσμο, αυτή την δύσκολη περίοδο, να στρέψει την σκέψη του και την προσευχή του προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, έκανε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος.

Από τον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκης όπου χοροστάτησε στην πρώτη στάση των Χαιρετισμών προς την Παναγία, ο κ. Κύριλλος έστειλε μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης. “Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο νους μας πρέπει να πάει στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης”.

Τόνισε μάλιστα ότι “η προσευχή μας να είναι θερμή προς όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ανεξάρτητα με την θέση τους απέναντι στην Εκκλησία και την πιστη”.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος που επανέλαβε ότι βρισκόμαστε για δεύτερη χρονιά σε πολύ δύσκολη πνευματική και υγειονομική κατάσταση, κάλεσε τον κόσμο να έχει υπομονή γιατί όπως ανέφερε υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. “Μην είμαστε αχάριστοι που είμαστε καλά, έστω κι έτσι. Δεν θέλω να δικαιολογήσω ούτε καταστάσεις, ούτε τα σκληρά μέτρα. Απλά θέλω να σας δείξω ότι υπάρχει και κόσμος που βρίσκεται σε πιο δεινή θέση από εμάς”.

Τέλος έδωσε…απάντηση σε όσους κουράστηκαν από την παρατεταμένη καραντίνα λέγοντας ότι “αν εμείς κουραστήκαμε που έχουμε την δυνατότητα να βγούμε για μια βόλτα ή για ένα καφέ, τι να πουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ένα χρόνο τώρα βρίσκονται σε τέτοια ένταση;”.

Δείτε την ομιλία μετά το το 01.20

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ