Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:16

ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Κάλεσμα να επιστρέψουμε στην ορθή κανονικότητα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πίστη, υπομονή και αισιοδοξία. Με οδηγό το τρίπτυχο αυτό, ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος κάλεσε τους πιστούς να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού, και να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε ότι “με πίστη στον Θεό, εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, υπομονή και αισιοδοξία θα ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όχι αυτήν που ζούσαμε έως τώρα, αλλά την ορθή κανονικότητα που συμβαδίζει με τις επιταγές του Ευαγγελίου”.

Από το ναό των Αγίων Αποστόλων Πεύκης όπου τέλεσε την χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία εμφανίστηκε ως “η φωνή της λογικής”, επαναλαμβάνοντας ότι η Θεολογία και Ιατρικη συνεργάζονται και βρίσκονται σε διάλογο και όποιος δημιουργεί συγκρούσεις βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

“Οι Χριστιανοί που δημιουργούν εντάσεις και συγκρούσεις βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Ο Θεός μας έδωσε τους επιστήμονες και τους ιατρούς για να μας θεραπεύουν. Εκείνος επεμβαίνει θαυματουργικά και ανατρέπει την φυσική πορεία των πραγμάτων. Η φυσική πορεία των πραγμάτων είναι η ίαση των ανθρώπων από τους ιατρούς και την Επιστήμη. Η έκτακτη πορεία είναι η επέμβαση του Θεού με το θαύμα”.

Τόνισε τελος ότι οι πανδημίες και οι θάνατοι δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός. “Οι επιδημίες, οι πανδημίες οι αρρώστιες και οι θάνατοι υπάρχουν. Ο κόσμος μπορεί να δημιουργηθηκε από τον Θεό αλλά υπάρχει και το φυσικό κακό. Δεν υπάρχει μόνο ο Θεός και το καλό. Υπάρχει και ο Διάβολος και το κακό”.

Δείτε όσα είπε στο βίντεο παραπάνω:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ