Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 7:56

Κηφισίας: Έχουν γνώση οι φύλακες – Η ΔΙΣ θα δώσει την απάντηση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε την χαρακτηριστική φράση «έχουν γνώσιν οι φύλακες», ο μητροπολίτης Κηφισίας έστειλε μήνυμα πως η Εκκλησία γνωρίζει τι θα πράξει και πως θα αντιδράσει στην μέτρα της Κυβέρνησης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τον ναό των Αγίων Αποστόλων Πεύκης ο μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε ότι η Εκκλησία κατανοεί το μέγεθος της πανδημίας, ζητά όμως ισονομία και ίση αντιμετώπιση.

“Κατανοούμε το μέγεθος της επιδημίας. Ζούμε στον κόσμο, έχουμε αρρώστους γνωστούς και συγγενείς. Ολα τα γνωρίζουμε. Εκτός όμως από το ζήτημα της διάσωσης της υγείας, υπάρχει και το ατόμικο δικαίωμα στη λατρεία”.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας ανέφερε ότι έχει γίνει αποδέκτης χιλιάδων μέιλ και επιστολών από τους ιερείς και τους πιστούς. “Δεν μπορούμε να επιλέξουμε 9 ατομα και δεν θα επιλέξουμε”. Επεσήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “Μελλοθάνατους δεν θα βάλουμε στην Εκκλησία”.

Υπογράμμισε ότι “η επίσημη απάντηση της Εκκλησία θα ανακοινωθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Έχουν γνώσιν οι φύλακες”, μέλος της οποίας είναι και ο μητροπολίτης Κηφισίας.

‘Εκλεισε λέγοντας ότι “ολα λύνονται με συνεννόηση και όχι με συγκρούσεις. Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει, όπως κι εμείς καταλαβαίνουμε. Η κόπωση είναι μεγάλη και οι αντοχές φτάνουν στο τέλος”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 01:49:00

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ