Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:01

Η Κηφισιά υποδέχθηκε με συγκίνηση την Παναγία την Δαδιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα συγκίνησης η ενορία της Αγίας Τριάδος Ν. Κηφισιάς υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα την εφέστιο και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς και τμήμα της τιμίας εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου από την φερώνυμη Μονή Παναγίας Δαδιάς Έβρου.

Η υποδοχή της εικόνας και της τιμίας εσθήτος πραγματοποιήθηκε στην συμβολή των οδών Κηφισού & Χελιδονούς και μεταφέρθηκαν από τον Καθηγούμενο της Μονής, π. Ελπιδοφόρο Λημναίο. Από εκεί με πομπή πορεύθηκαν προς το ναό, ενώ στην διαδρομή παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Τα ιερά σεβάσματα υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και πολλοί πιστοί που έρραιναν με ροδοπέταλα την εικόνα.

Η εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδική προθήκη στο κέντρο του ναού για την προσκύνηση των πιστών που προσήλθαν από πολλά μέρη της Αθήνας για να προσκυνήσουν τα ιερά κειμήλια από τον ακριτικό Έβρο που εξέρχονται πρώτη φορά από την επαρχία της μητροπόλεως Διδυμοτείχου, όπως δήλωσε ο π. Ελπιδοφόρος.

Ο ηγούμενος της Μονής μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολιτή Διδυμοτείχου κ. Δαμασκήνου, ενώ αναφέρθηκε στα θαυμαστά γεγονότα που έχουν αναδείξει την Παναγία σε προστάτη της περιοχής, “αρχιφύλακα των συνόρων” αλλά και όλης της Βορείου Ελλάδος. “Η Παναγία της Δαδιάς για εμάς που ζούμε στα σύνορα της Ελλάδος, είναι η σκέπη και παρηγοριά μας. Όλος ο Έβρος, χωρίς υπερβολή, είναι Παναγιοσκέπαστος και Παναγιοφρούρητος, καθώς η Παναγία μας είναι ο άυπνος φρουρός της περιοχής”.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δισυμοτείχου Δαμασκηνό για την ευλογία και άδεια να εξέλθει η εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς για πρώτη φορά από την επαρχία του, ενώ κάλεσε τους πιστούς να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις βιωτικές μέριμνες και να προσευχηθούμε στην Παναγία. “Χαθήκαμε στα πολλά λόγια και τους αριθμούς και ξεχάσαμε να κάνουμε την προσευχή μας. Μέσα στην αγωνία μας να περισώσουμε ότι μπορούμε, ξεχάσαμε την επικοινωνία μας με την Παναγία και τους Αγίους. Να προσευχόμαστε για υγεία και ειρήνη στον κόσμο. Και να ευχηθούμε και σε εσας Άγιε Καθηγούμενε, η Παναγία να σας προστατεύει που φυλλάτε Θερμοπύλες στις εσχατιές της Ελλάδας και να διατηρεί άτρωτη και αδούλωτη την πατρίδα μας, από όποιον την επιβουλεύεται”.

Ακολούθησε Παράκληση στην Παναγία και τέλεση ιερού ευχελαίου.

Η υποδοχή και ο πανηγυρικός Εσπερινός που ακολούθησε μεταδόθηκαν σε ζωντανή σύνδεση από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση ECTV και το www.orthodoxia.info.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ