Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:54

Η Κηφισιά τίμησε τον Πολιούχο της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του Πολιούχου της Κηφισιάς, αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Θήρας κ. Αμφιλόχιος και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα από ένα διάλογο ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο σημείωσε πως “εννοεί τον άνθρωπο εκείνο που μπορεί να συζητεί με το Θεό, να δέχεται τη συνδιαλλαγή με το Θεό και να μπορεί να πείθεται σε αυτά που ο Θεός παρουσιάζει στους ανθρώπους”.

Παράλληλα, ο κ. Τιμόθεος πρόσθεσε πως “η αποκάλυψη του Θεού μέσα στις καρδιές των ανθρώπων αρχίζει να αμφισβητείται, να αλλάζει και να αλλοιώνεται, όταν ο άνθρωπος θέλει μόνο το δικό του θέλημα, όταν γίνεται εγωπαθής, όταν ξεχνά τους άλλους και κυρίως όταν ξεχνά τη σχέση που πρέπει να έχει οικοδομήσει με το Θεό”, κατέληξε.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την Ακολουθία του Εσπερινού και ΕΔΩ το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, όπως μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεραση ORTHODOXTV.GR

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος και συγχοροστάτησαν οι δυο προαναφερθέντες αρχιερείς.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Θήρας, παίρνοντας αφορμή από τη μνήμη του αγίου Δημητρίου ανέφερε πως “ο τάφος του σήμερα γίνεται ένας παγκόσμιος άμβωνας από τον οποίο ο άγιος κηρύττει και διδάσκει αυτά που ο ίδιος διδάχτηκε αλλά και βίωσε στη ζωή του”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως μας λέει ακόμη ότι, “ο Θεός μας έδωσε δύο ουράνια δώρα και δύο χαρές. Το πρώτο είναι το να πιστεύουμε στο Χριστό και το δεύτερο δώρο είναι το να πάσχουμε και να υπομένουμε τις ταλαιπωρίες για το άγιο όνομά του”.

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Θήρας & Θεσσαλιώτιδος

Μάλιστα, ο κ. Αμφιλόχιος επεσήμανε πως “ο Χριστός δεν εξασφάλισε ούτε στους μαθητές του αξιώματα, τιμές και ανέσεις αλλά αντίθετα τους δίδαξε να έχουν υπομονή, γιατί μπροστά τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν διωγμούς και βασανιστήρια. Τους είπε να έχουν θάρρος και να μη φοβούνται στη ζωή τους από εκείνους που μπορεί να απειλήσουν το σώμα τους. Ωστόσο τους συνέστησε ακόμη να κρατήσουν την ψυχή τους καθαρή, αδούλωτη και ρωμαλέα για να αντιμετωπίσουν όλους εκείνους τους ορατούς εχθρούς που θα συναντήσουν”, κατέληξε ο μητροπολίτης Θήρας.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους δύο ιεράρχες για την παρουσία τους,  τόνισε πως “είναι πολλές οι περιστάσεις και οι δυσκολίες τις οποίες διέρχεται ο κόσμος σήμερα αλλά και εμείς. Για αυτό προσευχόμαστε στον άγιο μεγαλομάρτυρα Δημήτριο το Μυροβλύτη, ο οποίος έδωσε την καλή ομολογία την οποία και επισφράγισε με το αίμα του, να μας κρατάει δυνατούς και στερεούς στην πίστη και να μας ενδυναμώνει”, κατέληξε ο κ. Κύριλλος.

Δείτε τις φωτογραφίες των εορτασμών από το www.orthodoxiainfoto.gr

Η Κηφισιά τίμησε τον πολιούχο της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ