Κόσμος

KIEBO: Διωξη για υποδαύλιση διαθρησκευτικού μίσους στον ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Κατ΄οικόν έρευνα πραγματοποίησαν σήμερα άντρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην κατοικία του ηγούμενο της Λαύρας της Μονής του Σπηλαίου στην Ουκρανία, μητροπολίτη Παύλου.

Η έρευνα αυτή εντάσσεται της δίωξης που ασκήθηκε από την εισαγγελία της χώρας για την διακρίβωση αν οι δηλώσεις του ηγούμενου Παύλου στοιχειοθετούν το αδίκημα της υποδαύλισης διαθρησκευτικού μίσους.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθρο που αφορά την ισότητα των πολιτών ανεξάρτητα από την φυλετική, εθνική τους καταγωγή, καθώς επίσης και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Αυτό μετέδωσε πριν λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax-Ukraina.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Γιλένα Γκιτλιάνσκαγια, η έρευνα στην κατοικία του μητροπολίτη Παύλου αλλά και στις εγκαταστάσεις της μονής έγινε με βάση του άρθρο 161 του Ποινικού Κώδικα της χώρας.

Ο μητροπολίτης Παύλας θεωρείται από πολλούς “αντιουκρανός προπαγανδιστής και εχθρός της ανεξαρτησίας της ουκρανικής Ορθοδοξίας από τον έλεγχο της Ρωσίας και της Ρωσικής Εκκλησίας”

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μητροπολίτης Παύλος είχε δηλώσει προ ημερών πως “οι Ουκρανοί είναι Ρώσοι, οι οποίοι ξέμαθαν να αγαπούν τα ιερά και τα όσια τους”.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Οι ανοιχτές «πληγές» Αθηνών – Φαναρίου που καλείται να επουλώσει η πατριαρχική επίσκεψη

Μόσχας: «Tο σενάριο της ουκρανικής «αυτοκεφαλίας» ίσως επαναληφθεί στα Σκόπια»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τους Πολωνούς

Η υπογραφή του Κωνσταντινουπόλεως

Γραφείο Ρεπορτάζ