Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:15

ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ

Κερκύρας: Αυτές τις άγιες ημέρες κάποιοι θέλουν να δηλητηριάσουν την ψυχή των ανθρώπων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε όλους εκείνους που χλευάζουν κατά καιρούς την πίστη μας αναφέρθηκε από την Κέρκυρα ο επιχώριος μητροπολίτης Νεκτάριος.

«Είτε αυτός λέγεται Μόσιαλος είτε οποιοσδήποτε άλλος, αυτές τις άγιες ημέρες όλοι αυτοί, θέλουν απλά να θίξουν και να δηλητηριάσουν την ψυχή των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος την παραμονή της πρωτοχρονιάς κατά την κοπή της βασιλόπιτας στο επισκοπείο της μητρόπολης προσθέτοντας πως εμείς όμως, «ας μην μένουμε σε αυτές τις μικρότητες και τις μικροψυχίες των ανθρώπων αυτών, αλλά ας είμαστε επαναπαυμένοι στη χάρη και την αγάπη του Θεού».

Αναφερόμενος στο νέο έτος που έρχεται, ο μητροπολίτης Κερκύρας, τόνισε πως «να είναι ένας χρόνος που να μην έχει λύπες, ασθένειες και πολλές κρίσεις, οι οποίες βρήκαν τον πλανήτη μας και την πατρίδα μας», ευχόμενος συγχρόνως «να είναι ένας χρόνος πολύ διαφορετικός στην ποιότητα, γεμάτος από την πληρότητα της χάριτος του Θεού».

Μιλώντας μάλιστα για την αξία του χρόνου αλλά και κατά πόσο σημαντικό είναι να τον αξιοποιούμε σωστά, ο κ. Νεκτάριος διευκρίνισε πως «η  ποιότητα του χρόνου εξαρτάται από εμάς τους ανθρώπους με το πώς δηλαδή θα τον χρησιμοποιήσουμε. Με έργα αρετής και πίστεως ή με έργα αμαρτίας και απιστίας», σημείωσε.

Ο ιεράρχης ωστόσο έκλεισε την ομιλία του, καλώντας τους ιερείς να αναλάβουν πνευματικές δυνάμεις, ώστε να περιφρουρήσουν το έργο που ο θεός τους ανέθεσε για το νέο έτος, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους άρχοντες του τόπου, τη συνεργασία και τη συμπόρευση για την πρόοδο του νησιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ