Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 0:37

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κερκύρας: “Οι παρακαταθήκες που μας άφησε ο μακαριστός Χριστόδουλος είναι πάντοτε επίκαιρες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Αρχιερατικό συλλείτουργο, τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον ιερό ναό των αγίων Θεοδώρων του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, με αφορμή το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κυρού Χριστοδούλου.

Στη θεία λειτουργία, έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ στο μνημόσυνο συμμετείχαν και οι μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή πρεσβυτέρων και διακόνων, αλλά και την παρουσία συνεργατών του αοιδίμου αρχιεπισκόπου.

Για την προσωπικότητα του κυρού Χριστοδούλου, μίλησε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυεδρική προσωπικότητά του, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρα την προσπάθειά του να αγκαλιάσει, “όλες τις τάξεις και ομάδες του ποιμνίου του”, επισημαίνοντας παράλληλα την αγάπη και την αφοσίωση του Χριστοδούλου, “προς την Εκκλησία και την Ελλάδα και τις παρακαταθήκες που άφησε, οι οποίες πάντοτε είναι επίκαιρες. Ιδιαίτερα σήμερα, που γίνεται προσπάθεια αποπνευματικοποίησης, αποχριστιανισμού και αφελληνισμού της κοινωνίας”, κατέληξε.

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Σύρου

Ακολούθως, οι ιεράρχες μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού αρχιεπισκόπου και τέλεσαν τρισάγιο, για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ