Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:33

Κερκύρας: Ο σύγχρονος άνθρωπος εγκατέλειψε τον Θεό και ζητεί την θεοποίηση του εαυτού του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αρχιερατικό συλλείτουργο συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του προστάτου της αγίου Σπυρίδωνα. 

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα προεξήρχε ο οικείος μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιου, από το Πατριαρχείο Σερβίας. 

“Με την αγιότητά του ο άγιος Σπυρίδων ανταποκρίθηκε στην τιμή που επέδωσε ο Θεός στον άνθρωπο δημιουργώντας τον κατ’ εικόνα και ομοίωσίν του”, ανέφερε στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος για να προσθέσει πως “ο άγιος αύξησε το τεμάχιο της αγάπης που επέδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Αύξησε τα τάλαντά του και έδειξε ότι κατάλαβε με την ζωή του την δωρεά της χάριτος του Θεού”. 

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο άγιος Σπυρίδων αντελήφθη την πατρότητα του Θεού και έγινε διάκονος του θελήματός του. “Κατεφρόνησε την επανάσταση που οι πλείονες των ανθρώπων έχουν υιοθετήσει στην ζωή του και κατεστάθη τέκνο φωτός παίρνοντας φως από την πηγή του φωτός το Θεό μας”, επισημαίνοντας πως κατά την αναδημιουργία ο άγιος ενδύεται τον νέο άνθρωπο. “Καταφρονεί το κοσμικό πνεύμα και ο ίδιος ο Θεός θαυμαστώνει τον άγιο Σπυρίδωνα καθιστώντας τον πηγή θαυμάτων”

Όπως τόνισε ωστόσο στη συνέχεια ο σύγχρονος άνθρωπος εγκατέλειψε την σχέση του με τον Θεό και ζητεί την θεοποίηση του εαυτού του. “Χωρίς να βλέπει ότι δεν μπορούν τα επιτεύγματά του να ξεκουράσουν την κόπωση που αισθάνεται από τις ψεύτικες υποσχέσεις και από την τυραννία ιδεών και συστημάτων που διώχνουν τον Θεό από την ζωή μας. Για αυτό και χρειάζεται επιστροφή στην σχέση μας με τον Θεό, μίμηση της ζωής του αγίου και αρχή μετανοίας στη ζωή μας”, κατέληξε ο ιεράρχης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ