Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 23:48

ΤΟ ΕΠΡΑΞΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κερκύρας: “Καλούμαι να δώσω απολογία γιατί στις δύσκολες συνθήκες ανέπεμψα δοξολογία και ευχαριστία στον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς τους πιστούς απευθύνει ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος ο οποίος για ακόμη μια φορά οδηγείται στην δικαιοσύνη.

Όπως έκανε γνωστό ο ιεράρχης, την Πέμπτη το πρωί καλείται να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του να τελέσει λιτανεία του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος και να μεταλάβει πιστούς, οι οποίοι βρίσκονταν εντός του ιερού προσκυνήματος του αγίου, την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Μέσα από το μήνυμά του, ο κ. Νεκτάριος επισημαίνει πως, «θα έχω λοιπόν την ευκαιρία να ξαναζήσω και να ξαναθυμηθώ τις δύσκολες στιγμές του εγκλεισμού των ανθρώπων και του σφραγίσματος των εκκλησιών μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μου θα κληθώ να δώσω απολογία γιατί στις δύσκολες αυτές συνθήκες ανέπεμψα δοξολογία και ευχαριστία στον Θεό».

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα, «στα δύσκολα περάσματα της ζωής μου ως επίσκοπος έχω μάθει να ανατρέχω στις βασικές αρχές της πίστεως και της Θεολογίας», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «στην μοναχική θέση που για μια ακόμη φορά θα βρεθώ όταν την Πέμπτη ξανακαθίσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το αντίδοτο θα είναι η φωνή δεν είσαι μόνος, ποτέ δεν ήσουν μόνος ούτε τώρα φυσικά».

Ο μητροπολίτης Κερκύρας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει από καρδίας όλους εκείνους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν με τις εγκάρδιες ευχές και τις αυθόρμητες προσευχές τους όλη αυτή την περίοδο, σημειώνοντας πως «ό,τι έπραξα αδελφοί μου το έπραξα από αγάπη προς τον άνθρωπο και την εκκλησία μας».

Ο κ. Νεκτάριος καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως, «οι ενέργειές μου είναι η συμμετοχή μου στον πόνο του λαού του Θεού και συμβάλλουν μυστικά στην κοινωνική συνοχή, κάτι που μόνο πολλοί λίγοι αντιλαμβάνοντα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ