Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:46

Κερκύρας: «Η Εκκλησία μας δείχνει ότι δεν αρκεί η επιστήμη και η γνώση»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Μπορεί να ζούμε σε μία εποχή έκπτωσης της πίστης, ωστόσο ο Άγιος Σπυρίδων είναι η καταφυγή μας. Σ’ αυτόν προστρέχουν οι πιστοί και αποδίδουν την τιμή στην άκτιστη χάρη του Θεού η οποία αγίασε και το σώμα και την ψυχή του Αγίου Σπυρίδωνος”. Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Νεκτάριος αναφέρθηκε στην θαυματουργική χάρη του αγίου Σπυρίδωνα προστάτου της Κέρκυρας, με αφορμή την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο διέσωσε το νησί από την πανώλη το 1673. 

Ο κ. Νεκτάριος μάλιστα προσφωνώντας τον μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο τόνισε ότι “είναι ευλογημένη η συγκυρία στην οποία γιορτάζουμε την απαλλαγή του νησιού από την πανώλη, παλαιά λοιμώδη ασθένεια, χάρις στον Άγιο. Μας δείχνει η Εκκλησία ότι δεν αρκεί η επιστήμη και η γνώση. Χρειάζεται η εμπιστοσύνη στον Θεό και το θέλημά Του”.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τόνισε ότι «όλη αυτή την περίοδο η Εκκλησία υπομένει τις φωνές εκείνων των αρνητών που αμφιβάλλουν και δηλητηριάζουν τον λαό μας με επιθέσεις εναντίον της θείας κοινωνίας και της πίστης. Όμως η Εκκλησία δεν παύει να τους θεωρεί παιδιά της και να τους συγχωρεί και να προσεύχεται γι’ αυτούς”.

Επικαλέστηκε μάλιστα έναν λόγο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου: « Όταν πολεμάς την Εκκλησία είναι σα να χτυπάς ένα καρφί στον τοίχο. Όσο πιο πολύ το χτυπάς, τόσο αυτό σταθεροποιείται και στέκεται στον τοίχο χωρίς να μπορεί κανείς να το βγάλει!

Τέλος ευχήθηκε, αφού εξήρε την σθεναρή στάση του Μητροπολίτου Κερκύρας στην περίοδο της πανδημίας, να απαλλαγούμε και πάλι με την βοήθεια του Αγίου από την ασθένεια και να εορτάσουμε ξανά με τον ωραίο, ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο ο κερκυραϊκός λαός γνωρίζει, τον Άγιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ