Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:09

Κεραμέως για απείθαρχους ιεράρχες: Σημαντικό που η Εκκλησία ξεκίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την ικανοποίησή της για τα μέτρα που πήρε η Εκκλησία έναντι των απείθαρχων μητροπολιτών και ιερέων εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη. 

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας κληθείσα να τοποθετηθεί σχετικά “με τους μητροπολίτες και τους ιερείς οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δηλώνουν αρνητές των μέτρων”, με την κα Κεραμέως να διευκρινίζει πως “η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήδη έχει κάνει όλα όσα προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις”. 

Παράλληλα, πρόσθεσε πως “θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Εκκλησία ξεκίνησε τις πειθαρχικές αυτές διαδικασίες εναντίων προφανώς όλων εκείνων των αρνητών που υπάρχουν μέσα στο χώρο της Εκκλησίας”. 

Η κα Κεραμέως τέλος έκλεισε με τη διαπίστωση, “εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει γίνει κάτι παρόμοιο από τη μεριά της Εκκλησίας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό”, κατέληξε η Υπουργός. 

Το σχετικό απόσπασμα στο 13:30″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ