Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 12:06

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ Φ. ΑΘΕΡΙΔΟΥ

Καθηρημένος ιερέας πίσω από την βάπτιση – παρωδία σε πισίνα στα Μεσόγεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την οργή του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της Μητρόπολης Μεσογαίας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη Βάπτιση του παιδιού της ηθοποιού Φωτεινής Αθερίδου σε γνωστό κτήμα της περιοχής των Μεσογείων με μαγιό, μέσα σε πισίνα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από παριστάμενους στο υποτιθέμενο μυστήριο, ο εμφανιζόμενος ως ιερέας έκανε τη Βάπτιση όχι σε κολυμβήθρα ούτε στη θάλασσα αλλά… σε πισίνα. Μάλιστα το παιδί φορά μαγιό και όλο το σκηνικό θυμίζει περισσότερο παρωδία Βάπτισης παρά Μυστήριο.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, παρωδία ήταν και ο ίδιος ο κληρικός ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι ιερέας μιας και έχει τελεσίδικα καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο για δεκατρία παραπτώματα. Πριν την καθαίρεση του ο εν λόγω υπηρετούσε στη Μητρόπολη Γλυφάδας.

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο μητροπολίτης Μεσογαίας που ενημερώθηκε για το συμβάν, απέστειλε σκληρή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες του κτήματος κάνοντας λόγο για ασέβεια και γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα στις επόμενες ημέρες η Μητρόπολη Μεσογαίας θα απαγορεύσει την τέλεση Μυστηρίων στο εν λόγω κτήμα και θα ζητήσει την σφράγιση του ιδιωτικού ναού που διατηρεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι του κτήματος δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να απαντήσουν στην επιστολή του μητροπολίτη.

Όσο για τη Βάπτιση, για την Εκκλησία δεν θεωρείται έγκυρη αφού ο άνθρωπος που την τέλεσε δεν έχει ιερωσύνη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ