Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:16

ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Καθηγητής Τζανάκης: Το τριπρόσωπο να πάρει θέση για τον εμβολιασμό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θέμα για το τριπρόσωπο που εξέλεξε η Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης ενόψει και της εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου έθεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο ράδιο Κρήτη για την πανδημία και την όλη κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Εκκλησία σε όλο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τριπρόσωπο που έχει καταρτιστεί από την Επαρχιακή Σύνοδο Κρήτης, με βάσει του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επιλέξει το νέο Αρχιεπίσκοπο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης, ζήτησε οι τρεις Ιεράρχες που συμμετέχουν στη διαδικασία, να εκφραστούν δημόσια για το θέμα του εμβολιασμού. “Θα ήταν σημαντικό οι τρεις Ιεράρχες να βγουν δημόσια και να πουν ποια είναι θέση τους γύρω από τον εμβολιασμό, επειδή πολλά ακούγονται”, σχολίασε με νόημα και συμπλήρωσε πως “θα ήταν χρήσιμο να βγουν και να πουν αν έχουν υπακούσει στα όσα πρεσβεύει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος νόσησε αλλά ήταν εμβολιασμένος”.

“Η μεγαλύτερη αντιμεμβολιαστική καμπάνια, είναι από κύκλους περιθωριακών ατόμων της εκκλησίας”, τόνισε ο κ. Τζανάκης και διευκρίνισε πως “ορισμένοι υποτιθέμενοι και πεφωτισμένοι κληρικοί, έχουν πάρει ανθρώπους στο λαιμό τους” .

Επίσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως πολίτες σε περιοχές του Ηρακλείου αλλά και από τις Μοίρες, υποστηρίζουν ότι δέχονται αντιεμβολιαστικά μηνύματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ