Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:47

Κατέρρευσε ο ιστορικός ναός της Μεταμορφώσεως στην Ύδρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μεγάλες ζημιές από την βροχόπτωση υπέστη ο παλαιός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ύδρα.

Ο ναός που είναι κτίσμα του 1789, γνωστός ως «Αγια-Σωτήρα του παπα-Καλαμακιώτου» και είναι παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου Ύδρας, υπέστη σοβαρές ζημιές από την έντονη βροχόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσαν η στέγη και μέρος του βορείου τοίχου, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές υλικές ζημιές στο επάνω μέρος του τέμπλου στα προσκυνητάρια, τα στασίδια και στο Δεσποτικό.

Διασώθηκαν οι εικόνες του τέμπλου οι οποίες έμειναν στη θέση τους!

Αμέσως ο εφημέριος του ναού π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε κατευθύνσεις για να ενεργήσει η Αστυνομία Ύδρας και η υπεύθυνη αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρίνα Παπαδημητρίου.

Ακολουθήθηκε η λεπτομερής καταγραφή και η προσεκτική απομάκρυνση των εικόνων, των ιερών σκευών και των παλαιών βιβλίων.

Όπως μας ανέφεραν οι αρμόδιοι του ναού, τα τελευταία έξι χρόνια έχουν ενημερώσει κατ’ επανάληψιν τους αρμόδιους φορείς, ενώ εχουν επισημάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης, χωρίς όμως να έχουν πάρει κάποια απάντηση ή να έχει γίνει κάποια ενέργεια ενίσχυσης  του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ