Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:54

Με κατάνυξη η αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσι του Αγ. Σάββα στο Μαρούσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέστηκε χθες βράδυ, η αγρυπνία για την απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στο Ψαλίδι Αμαρουσίου. Ο ναός βρίσκεται κάτω από το μητροπολιτικό παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου και μάλιστα χθες, τίμησε για πρώτη φορά τον Άγιο Σάββα και τους Οσίους αββάδες τους εν τη λάύρα του Αγίου Σάββα αναιρεθέντες, καθώς με άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου, ο ναός μετονομάστηκε από Ζωοδόχος Πηγή σε Άγιο Σάββα.

Ο εφημέριος του ναού, π. Ευγένιος Αράνκι, μίλησε για την αρετή της ταπείνωσης που χαρακτήριζε τον Άγιο Σάββα ενώ αναφέρθηκε στις ευλογία που έλαβε κατά την επίσκεψή του στη λαύρα του Οσίου στα Ιεροσόλυμα.

Στο ναό επίσης θα φυλάσσονται μόνιμα ιερά λείψανα αναιρεθέντων Αββάδων Σαββαϊτών από την λαύρα του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα, καθώς και λίθοι εκ του τάφου του Αγίου. Ο π. Ευγένιος ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη κ. Κύριλλο για την ευλογία της μετονομασίας του παρεκκλησίου καθώς και τον ηγούμενο της λαύρας στα Ιεροσόλυμα Γέροντα Ευδόκιμο, για την ευλογία των λειψάνων.

Στο τέλος διαβάστηκε το κόλλυβο του Αγίου, ενώ μοιράστηκε στους πιστούς αγίασμα και λάδι από την ακοίμητη κανδήλα Του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ