Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 9:26

Κατανυκτικός Εσπερινός στην Καισαριανή με αναμνήσεις από την Κωνσταντινούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κατάνυξη και την παρουσία αρκετών πιστών τελέστηκε ο Δ’ κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής.

Όπως έχει καθοριστεί από τον ναό, κάθε Κυριακή είναι προσκεκλημένος Πρωτοψάλτης με την χορωδία του, προκειμένου να ψάλλει τα τροπάρια. Απόψε την Κυριακή στον κατανυκτικό εσπερινό έψαλλε ο κ. Φώτιος Γιαννακάκης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινούπολεως, πλαισιωμένος από ομάδα ιεροψαλτών.

Χοροστάτησε στον εσπερινό και μίλησε επίκαιρα ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες του προπατορικού αμαρτήματος.

Για τον Πρωτοψάλτη κ. Φώτη Γιαννακάκη και τον αδελφό του ιεροψάλτη Θεόδωρο Γιαννακάκη ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά καθώς επισκέφθηκαν ξανά το ναό μετά από 50 σχεδόν χρόνια, καθώς το διάστημα 1965-1968 και μετά την απέλαση των γονιών τους από την Πόλη το 1964, όντες ακόμα φοιτητές έρχονταν στο Άγιο Νικόλαο Καισαριανής, δίπλα στον αείμνηστο Κωνσταντινοπολίτη Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνο Μαφίδη. Ήταν η πρώτη τους επαφή με αναλόγιο στον Ελλαδικό χώρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ