Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 23:23

Καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ για τη διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Έντονες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού.

Μετά την εξέλιξη αυτή η ΠΟΕΔΗΝ προέβη σε καταγγελία όπου φανερά ενοχλημένη αφήνει υπονοούμενα για την διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας.

«Δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας μέσα στην οποία υπάρχουν εμβολιασμένοι και πολύ μικρότερης ηλικίας ασθενείς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκου για να φέρει ως παράδειγμα λίγο μετά τον Γολγοθά ενός πενηντάχρονου ασθενή, «που νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες και περιμένει ακόμα σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι», επισημαίνει.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ. Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους. Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ;

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ