Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 9:39

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκαν σήμερα το πρωί οι ακολουθίες για την εορτή των Θεοφανείων στο Φανάρι.

Ο κ. Βαρθολομαίος, μετά και την περιπέτεια υγείας που είχε με τον κορονοϊό, τέλεσε τον μεγάλο αγιασμό και στη συνέχεια προέστη της θείας λειτουργίας, στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου.

Με τον Παναγιώτατο, συλλειτούργησαν ακόμη, οι σεβασμιώτατοι αρχιερείς, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, (επίτροπος του παναγίου τάφου στην Πόλη), Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, (από την Εκκλησία της Κύπρου) και Προύσης κ. Ιωακείμ, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός με πομπή, μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου ο κ. Βαρθολομαίος, προεξήρχε της τελετής του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, στον κεράτιο κόλπο.

Στον κολυμβητή που έπιασε τον Σταυρό, ο Παναγιώτατος προσέφερε ως ευλογία, ένα χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχαριστώντας τους που τήρησαν το έθιμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ