Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 19:52

ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Καστορίας: “Ο κάθε πνευματικός δεν κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι αλλά ακούει τον επίσκοπο και την Εκκλησία του” (Βίντεο)

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Δεν ήταν στα όνειρά μου ούτε είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έρθω στην Καστοριά αλλά ήρθα και είμαι από έκπληξη σε έκπληξη γιατί μαθαίνω περισσότερες αλήθειες και γνωρίζω περισσότερες αρετές του τόπου και των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον flash tv, σχετικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την πόλη της Καστοριάς στους λίγους αυτούς μήνες που βρίσκεται εκεί μετά από την χειροτονία του.

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Για τη βαριά παρακαταθήκη που καλείται να σηκώσει από την ιστορική μητρόπολη Καστορίας.

«Οι προηγούμενοι ιεράρχες έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και ο Σεραφείμ ήταν ιδιαίτερα εργατικός. Η Καστοριά γενικά πάντοτε είχε καλούς επισκόπους για αυτό έχει και μεγάλη εκκλησιαστική ιστορία. Έτσι και εγώ έχω ένα μεγάλο βάρος πάνω μου», τόνισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Για το ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία.

«Η Εκκλησία είχε ξεκάθαρη θέση από την αρχή και αυτή τη θέση εγώ την είδα στο πρόσωπο του μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου που τότε ήμουν πρωτοσύγκελος αλλά και οι αποφάσεις της συνόδου είναι ξεκάθαρες. Δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης, όπως και το εμβόλιο αλλά και τα μέτρα είναι ιατρικό θέμα. Δεν είναι θεολογικό ή ιδεολογικό ή κάτι άλλο», επεσήμανε.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Να τηρούμε επακριβώς τα μέτρα και τις οδηγίες των γιατρών γιατί το μόνο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο και άλλα φάρμακα που μας δίνουν οι γιατροί.

«Οι πιστοί προτρέπονται με ελευθερία να κάνουν το εμβόλιο. Είναι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας στην ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, που ποτέ δεν υπήρξε σύγκρουση επιστήμης και πίστης, εμείς να μνημονεύουμε ή να γινόμαστε μέρος ενός ιστορικού προβληματισμού που ενάγεται στο μεσαίωνα και σε άλλους χώρους και όχι στην Ελλάδα και στην ορθόδοξη Εκκλησία μας», σημείωσε.

ΔΕΝ ΝΟΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι πνευματικοί πρέπει να συντονιστούν με αυτό που είπε η Εκκλησία και να μην μπαίνουν σε θέματα τα οποία δεν είναι δικά τους.

«Δεν νοώ πνευματικότητα ή πνευματικό άνθρωπο ο οποίος υπονομεύει την Εκκλησία του. Όπως ο κάθε γιατρός ακολουθεί οδηγίες από τις έρευνες και από τους μεγάλους οργανισμούς, έτσι και ο κάθε πνευματικός δεν κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι αλλά ακούει τον επίσκοπό του και την εκκλησία του», καταλήγει.

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ