Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 19:25

Καστορίας: «Δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο στην Μακεδονία»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ με αφορμή τη συμπλήρωση 116 ετών από τον θάνατο του μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Κατά την διάρκεια μνημοσύνου που τελέστηκε χθες, ο μητροπολίτης Σεραφείμ τόνισε ότι “δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο στην Μακεδονία. Δώσαμε και το όνομα, δώσαμε και την εθνότητα, δώσαμε και τη γλώσσα. Δεν αφήσαμε τίποτα στον τόπο αυτόν.”

Πρόσθεσε ότι “Εάν στη ζωή μας δεν έχουμε όραμα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα….Το μήνυμα το οποίο παίρνουμε από την μαρτυρική μορφή του Παύλου Μελά, είναι ότι σήμερα πρέπει να έχουμε όραμα, όπως και αυτός είχε. Και όπως τα τελευταία του λόγια ήταν: “έκανα το χρέος μου προς την πατρίδα”, έτσι να κάνουμε το δικό μας χρέος τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, αυτός ο αιματοβαμμένος τόπος και ιδιαίτερα, η ελληνικότατη Μακεδονία μας”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα υπογράμμισε ότι “Εκείνοι οι οποίοι μας κάνουν τους φίλους, σιωπούν μπροστά σε αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας, γιατί μας βλέπουν πάντοτε με το ασπράδι του ματιού τους και θέλουν να είμαστε στη διχόνοια”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ