Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 13:05

ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κασσελάκης: “Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη αλλά όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου περί γάμου και τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

«Η ισότητα είναι ισότητα και η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπο ως αυτόνομο όν που πρέπει να αγκαλιάσουμε, να γιορτάσουμε τη μοναδικότητά του και να γίνουμε μία καλύτερη κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Όπως τόνισε μάλιστα, «προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη, όμως όπως είχα πει εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων, πως αντιμετωπίζουμε τον συμπολίτη μας και όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους και να έχουμε μία ισονομία», σημείωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθύμισε πως, «ήμουν από τους πρώτους που με τις προτάσεις μου το καλοκαίρι επανέφερα το ζήτημα δημοκρατίας του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας. Θα ήθελα να το επαναφέρουμε και να δούμε τη στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε, «το λέω ως κάποιος θρησκευόμενος. Είμαι περήφανος για την πίστη μου, τις χριστιανικές μου αξίες που προσπαθώ να υπηρετήσω που κατά τη γνώμη μου είναι ανθρωπιστικές αξίες, οι οποίες ταιριάζουν με τις αξίες της αριστεράς πλήρως», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ