Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 22:29

Η ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ

Κασσελάκης: “Η εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο στην κοινωνία από εδώ και πέρα” (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε ο πατριάρχης και όλο το πατριαρχείο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου λέει πολλά για τη στάση τους απέναντί μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν από λίγο ο πρόεδρος του Σύριζα Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως, “η εκκλησία πρέπει να έχει ρόλο στην κοινωνία από εδώ και πέρα. Προφανώς υπάρχουν αλλαγές τεχνολογικές, παγκοσμιοποίησης, που θέτουν το ελληνορθόδοξο δόγμα μας σε μερικά ζητήματα απέναντι στην κοινωνική πρόοδο, αλλά δεν είναι αναγκαστικά αυτό μία στατική σχέση”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε, “άρα, ελπίζω να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εκκλησία σε έναν τρόπο με τον οποίο βελτιώνεται η συμπεριφορά και η αλληλεγγύη μεταξύ των συμπολιτών μας”, ενώ καταλήγοντας ο πρόεδρος του Σύριζα αποκάλυψε πως, “εξέφρασα στον Παναγιώτατο ότι την άνοιξη επιθυμώ να τον συνοδεύσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο και χάρηκε πολύ”.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως, “παρόλο που είναι ατελές θα το ψηφίσουμε”, προσθέτοντας παράλληλα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο” .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ