Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:15

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Καρποί της ιεραποστολής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Δευτέρα πρώτη ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είχε τη χαρά να υποδεχθεί επτά νέα μέλη στην Ορθόδοξη Εκκλησία δια της τελέσεως του Μυστηρίου του ιερού Βαπτίσματος.

Οι νεοφώτιστοι, που είναι μέλη της ιδίας οικογενείας – μητέρα, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και τα έξι αυστραλογεννημένα τέκνα της – έλαβαν τα ονόματα: Δέσποινα και Διονύσιος, Μηνάς, Γεώργιος, Μελάνη, Ιουλιανή και Ελένη.

Οι βαπτίσεις τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πέρθης, όπου τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας πλαισίωσαν ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης και κληρικοί της οικείας Περιφερείας.

Στο τέλος του Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στους νεοφώτιστους, καθώς και πατρικές ευχές για βιωματική ένταξή τους στο Σώμα της Εκκλησίας, ούτως ώστε οι ζωές τους να καθοδηγούνται από τη χάρη και το φως του Αναστάντος Χριστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοένα και περισσότερα μέλη της αυστραλιανής κοινωνίας, μη ελληνικής καταγωγής, γνωρίζουν και ασπάζονται την Ορθόδοξη πίστη στο πλαίσιο του ιεραποστολικού έργου που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, στο οποίο συμβάλλει και η ίδρυση νέων αγγλόφωνων ενοριών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ