Κυ, 23/06/24 | 18:12

Η Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα επέστρεψε στη μονή της μετανοίας του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΤΡΙΚΑΛΑ – Αναστάσιος Βόπης Με ιερά αγρυπνία στον ομώνυμο ιερό προσκυνηματικό ναό της πόλης, κορυφώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα, οι εόρτιες ακολουθίες για τη μνήμη του προστάτη και πολιούχου της, αγίου Βησσαρίωνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHDOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην τελευταία αγρυπνία που τελέσθηκε με την ευκαιρία της έλευσης της τιμίας κάρας του αγίου Βησσαρίωνα, η οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στην πόλη των Τρικάλων κατά την ημέρα της εορτής του αγίου στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια η μνήμη του είθισται να εορτάζεται το Μάιο, λειτούργησε ο κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Δαλαγιώργο.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν με ταπείνωση και υπομονή όλες αυτές τις ημέρες στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό, για να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη κάρα του αγίου που από την Τετάρτη το βράδυ βρίσκεται στο ναό και να παρακολουθήσουν παράλληλα από κοντά τις κατανυκτικές ακολουθίες που καθημερινά τελούσε ο επιχώριος μητροπολίτης.

Στο τέλος της αγρυπνίας, ο κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε θερμά όσους κοπίασαν και διακόνησαν όλες αυτές τις ημέρες, βρισκόμενοι ως «άγγελοι» δίπλα στην κάρα του αγίου –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- στη συνέχεια συνεχάρη και όλους εκείνους που για ακόμη μια φορά προσέτρεξαν ευλαβικά για να δείξουν την αγάπη τους στον εορταζόμενο άγιο.

Η τιμία κάρα του αγίου μετά από παραμονή τριών ημερών στα Τρίκαλα, επέστρεψε ξανά στη μονή της μετανοίας του την ιερά μονή Δουσίκου, αφού εκεί φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός. Να σημειωθεί ότι το μοναστήρι βρίσκεται στην περιοχή της Πύλης στον ορεινό Κόζιακα και χτίστηκε γύρω στο 1527 από τον άγιο Βησσαρίωνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHDOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ