Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:07

Καναδά: Αναμένουμε την πατρίδα Ελλάδα να δώσει χείρα βοηθείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάλεσμα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τον Ελληνισμό του Καναδά απήυθυνε ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος. Σε μήνυμα που εξέδωσε ο κ. Σωτήριος τονιζει πως “Είμαστε Έλληνες. Είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και ότι οφείλουμε να εργασθούμε όλοι μαζί για του να ζούμε ειρηνικά, ενωμένοι και αγαπημένοι. Για να μεγαλουργεί ο ελληνισμός του Καναδά”.

Διαβάστε το μήνυμα Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου

Λάθη έγιναν στη διοίκηση και διαχείριση. Μη μείνουμε σε αυτά. Δεν μας όρισε κανείς δικαστές. Είμαστε Έλληνες. Είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί. Να συγχωρήσουμε και να ξεχάσουμε το παρελθόν. Να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά.

Στο μείζον Τορόντο υπάρχουν δέκα έξι (16) εκκλησίες. Γιατί οι δώδεκα (12) προχωρούν πολύ καλά; Γιατί οι τέσσερις (4) εκκλησίες που διοικούνται από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο έχουν προβλήματα; Η διοίκηση και η διαχείρισή τους ήταν προβληματική. Ο ελληνισμός του Τορόντο πρέπει να ενωθεί. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ιδρυθεί η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Τορόντο.

Η κάθε εκκλησία πρέπει να γίνει ξεχωριστή Κοινότητα και νομική οντότητα σύμφωνα με το Ομοιόμορφο Καταστατικό Κοινοτήτων, ώστε να υπάρχει καταμερισμός εργασίας.

Η περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο είναι οι τέσσερις (4) εκκλησίες (Παναγία, Αγ. Δημήτριος, Αγ. Ιωάννης, Αγ. Ειρήνη). Μόλις κάθε νέα Κοινότητα γίνει ανεξάρτητη οντότητα, πρέπει να της δοθεί η κυριότητα της περιουσίας της, η εκκλησία, γιατί της ανήκει. Οι εκκλησίες αγοράστηκαν από τους ορθοδόξους χριστιανούς για να διατηρούνται για πάντα ως τόποι λατρείας.

Εφόσον η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο χρέωσε τις εκκλησίες, η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα βοηθήσει οικονομικά. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα δώσει σε κάθε μία νέα Κοινότητα ένα σοβαρό ποσό –ίσως μέχρι ολόκληρο το ποσό του χρέους που αντιστοιχεί στην κάθε εκκλησία- ώστε κάθε Κοινότητα και η εκκλησία της να ορθοποδήσουν. (Λαμβάνεται υπ’ όψη, ότι το συνολικό ποσό του χρέους είναι τεσσσεράμισι εκατομμύρια δολάρια ($4.500.000), όπως παρουσιάζεται από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και υπό τον όρο να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους δανειστές της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο).

Ο ελληνισμός για να μεγαλουργεί πρέπει να είναι ενωμένος. Τα δεκαέξι (16) συμβούλια των Εκκλησιών-Κοινοτήτων του μείζονος Τορόντο θα αποτελούν τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Τορόντο. Αυτή η γενική συνέλευση θα εκλέγει το κεντρικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Τορόντο.

Το Πολυμενάκειο Κέντρο να είναι η έδρα της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Τορόντο.

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Τορόντο να καταρτίσει μόνη της το καταστατικό της, το οποίο θα ορίζει τους σκοπούς και πως θα λειτουργεί. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να συζητηθούν και να κατοχυρωθούν νομικά.

Αναμένουμε την πατρίδα Ελλάδα να δώσει χείρα βοηθείας. Όχι χρηματικά. Ηθικά. Να υποστηρίξει την ένωση του ελληνισμού.

Είπαμε δεν θα γίνουμε κριτές. Είμαστε Έλληνες και ορθόδοξοι χριστιανοί. Συγχωρούμε και δίδουμε χείρα βοηθείας. Αντάξιοι των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας. Μιμητές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, έχοντας στο νου μας, ότι γιορτάζουμε φέτος τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ορθόδοξοι χριστιανοί στην ψυχή και στην καρδιά. Εμπρός, να εργασθούμε όλοι μαζί για του Χριστού την πίστη την αγία. Για να ζούμε ειρηνικά, ενωμένοι και αγαπημένοι. Για να μεγαλουργεί ο ελληνισμός του Καναδά. Αυτό μας ταιριάζει. Αυτό μας πρέπει. Εμπρός όλοι μαζί. Κανείς να μη μείνει πίσω. Κανείς να μη λιποψυχήσει. Ο Χριστός θα μας συντροφεύει και θα μας ευλογεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ