Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:45

Καμία σχέση με τρομοκρατία η επίθεση στον Έλληνα κληρικό στη Γαλλία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας για την σύλληψη του δράστη της επίθεσης εναντίον του ιερέα π. Νικόλαου Κακαβελάκη χθες το απόγευμα έξω από τον ελληνορθόδοξο ναό της Λυών.

Όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης ή του θρησκευτικού μίσους απομακρύνεται όλο και περισσότερο με τις έρευνες να επικεντρώνονται γύρω από κάποια προσωπική υπόθεση του κληρικού ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή καμία επίσημη γαλλική αρχή δεν έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ και οι εκκλησιαστικές αρχές της χώρας αρκέστηκαν σε μια γενική δήλωση κατά της βίας. Η Μητρόπολη Γαλλίας στην οποία ανήκει ο ναός όπου συνέβη το συμβάν εξέδωσε μια εξαιρετικά λιτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως “Μετά λύπης μεγάλης πληροφορηθήκαμε για τον πυροβολισμό του π. Νικολάου Κακαβελάκη έξω από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λυών. Ο π. Νικόλαος υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας ως κληρικός μέχρι πρόσφατα όπου έληξε η απόσπασή του και έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας”.

Ο μόνος που προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση μέσω του εθνικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών που έκανε λόγο για “φρίκη που ξεπερνά την ανθρώπινη λογική”. Μάλιστα η δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε απορίες, με τη γαλλική Le Monde να αναφέρει χαρακτηριστικά πως η δήλωση του Έλληνα Αρχιεπισκόπου ήρθε πριν καν οι Γάλλοι ερευνητές καταλήξουν στους λόγους που όπλισαν το χέρι του δράστη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου έχει προσαχθεί από τις αρχές άνδρας που είχε παλαιότερα διαμάχες με τον κληρικό και ο οποίος ανακρίνεται προκειμένου να δώσει απαντήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ