Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:20

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Χειροτονία πρεσβυτέρου εν μέσω lockdown

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εν μέσω αυστηρού “lockdown” που ισχύει για το νησί της Καλύμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ιερό ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου Μάριου Μίχα.

Τη χειροτονία τέλεσε ο μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παϊσιος, ενω παρόντες στη χειροτονία ήταν μόνον οι γονείς του νεοχειροτονηθέντος λόγω των αυστηρών μέτρων.

Ο μητροπολίτης Παϊσιος απευθυνόμενος στο νέο πρεσβύτερο απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες, λέγοντας ότι «όπως καίγεται το κερί, έτσι κι εσύ πρέπει να «καίγεσαι» και να θυσιάζεσαι για το εμπιστευθέν ποίμνιο της ενορία σου. Να είσαι καλός λειτουργός και άξιος της υψηλής αποστολής που αναλαμβάνεις από σήμερα». Μεταξύ άλλων τόνισε «την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα του υψηλού «υπουργήματος» της Ιερωσύνης, καθώς και την υψηλή αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας».

Ο νέος πρεσβύτερος π. Μάριος Μίχας θα αναλάβει καθήκοντα εφημερίου στον ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, ενώ ο μέχρι νυν εφημέριος π. Χαράλαμπος Λεβεντάκης αναλαμβάνει εφημέριος και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων-Αγίου Σάββα Καλύμνου. Η ανάληψη των καθηκόντων θα γίνει μετά την λήξη της καραντίνας της Ι. Μονής και θα ανακοινωθεί σχετικό πρόγραμμα λειτουργίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ