Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 8:56

Η “Καλλικέλαδος Σάλπιγγα” στον Άγιο Νικόλαο Καισαριανής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Γ’ κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής.

Το χαρακτηριστικό αυτό των εσπερινών είναι ότι ψάλλονται κατανυκτικά τροπάρια του Τριωδίου, που το περιεχόμενό τους διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας, πένθος, συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών.

Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής κάθε Κυριακή είναι προσκεκλημένη μια διαφορετική χορωδία να ψάλλει τα τροπάρια. Χθες στον κατανυκτικό εσπερινό έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία «Καλλικέλαδος Σάλπιγγα», υπό την διεύθυνση του χοράρχου, θεολόγου και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, κ. Λεωνίδα Δούκα, Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου. Συμμετείχαν στον χορό ιεροψάλτες που επανδρώνουν αναλόγια ναών της Αθήνας και του Πειραιά.

Το λόγο εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Καισαριανής π. Αναστάσιος Τασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πάθη που καλείται ο άνθρωπος να εξαλείψει, όπως είναι η ραθυμία η οποία οδηγεί στην αδράνεια.

Ο π. Αναστάσιος ευχαρίστησε και συνεχάρη τη χορωδία του κ. Λεωνίδα Δούκα, ενώ ευχήθηκε στους χορωδούς το τάλαντο αυτό να το καλλιεργήσουν ακόμα περισσότερο και να το πολλαπλασιάσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ