Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:08

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Καλαβρύτων: Βγαίνει ο κάθε κομπλεξικός και εξευτελίζει την Παναγία μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άστραψε και βρόντηξε κατά του Ηλία Μόσιαλου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος μιλώντας μάλιστα με πολύ σκληρή γλώσσα για το πρόσωπό του με αφορμή τη βλάσφημη ανάρτησή του.

«Άλλη μια φορά έβγαλαν τη μάσκα και εδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στην εφημερίδα Πελοπόννησος της Δευτέρας για να προσθέσει πως «δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να βρίζει αυτό που πιστεύω εγώ και ο λαός μας. Να εμπαίζουν τον Χριστό μας, την Παναγία μας και την πίστη μας. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Τα δικά τους κόμπλεξ να πάνε να τα λύσουν αλλού και όχι μέσα στην Εκκλησία», τόνισε.

Ο κ. Ιερώνυμος παράλληλα επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα, ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό, προκαλώντας το συναίσθημα του πιστού λαού».

Ο ιεράρχης ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει και τον απαραίτητο διαχωρισμό, διευκρινίζοντας πως «ο φανατισμός όπου κι αν εμφανίζεται κάνει κακό», υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως «αντί να είμαστε ενωμένοι κάνουνε κακό. Αυτοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ίαση του σώματος –και καλά κάνουν– έρχονται και χτυπάνε το πνεύμα, την ψυχή του λαού μας. Αυτό είναι ντροπή και μόνο ντροπή. Έχουμε πονέσει όλοι με την ανάρτηση αυτή».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων έκλεισε λέγοντας, ότι «ο Χριστός ήταν ο πρώτος πρόσφυγας. Η Παναγία μας ήταν η Παρθένος και βγαίνει και τους υβρίζει και εξευτελίζει την Παναγία μας; Προσευχόμαστε, ο Θεός να του δώσει ταπείνωση, να καταλάβει το σφάλμα και να ζητήσει συγγνώμη από την Παναγία μας», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ