Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 0:25

Καλαβρύτων προς Κυθήρων: Είστε από τους λίγους αρχιερείς που υψώνει φωνή για την αλήθεια του Χριστού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Άμεση στήριξη στον μητροπολίτη Κυθήρων παρείχε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, μια μόλις ημέρα πριν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προαναγγείλει τη λήψη μέτρων κατά δύο μητροπολιτών – ένας εκ των οποίων ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.

O κ. Ιερώνυμος, που την Τρίτη το απόγευμα βρέθηκε στα Κύθηρα ώστε να λάβει μέρος στις εόρτιες ακολουθίες για τον πολιούχο του νησιού οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις, αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Σεραφείμ σημείωσε πως “είστε ένας από τους λίγους αρχιερείς που υψώνει φωνή όχι για να στηλιτεύσει, όχι για να δικάσει τα κακώς κείμενα αλλά για να πει την αλήθεια του Χριστού. Για αυτή την αλήθεια που οι άγιοι της εκκλησίας μας έδωσαν και τη ζωή τους”.

Από τον άμβωνα της βυζαντινής ιεράς μονής του οσίου Θεοδώρου, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων συμπλήρωσε πως “μπορεί να είστε ένας ταπεινός αρχιερέας δεν δέχεστε όμως με κανέναν τρόπο κάποιους να βρίζουν, να περιφρονούν, να ποδοπατούν και να εξευτελίζουν τον Χριστό και την πατρίδα μας”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “είστε ο αρχιερέας που χρειάζεται αυτή την εποχή όπου τα πάντα ισοπεδώνονται για να ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά και να ομολογούν Χριστό αφού δυστυχώς την όμορφη και ευλογημένη πατρίδα μας κάποιοι προσπαθούν σιγά σιγά να την αποχριστιανοποιήσουν”.

Ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε λέγοντας πως “εμείς οι νεότεροι κληρικοί και αρχιερείς από σας εμπνεόμαστε για να κρατάμε άσβεστη την πίστη μας και την προσήλωσή μας σε όλα αυτά τα οποία παραλάβαμε από τους πατέρες μας. Όταν έχουμε τέτοιους αρχιερείς και τόσο καλούς αγωνιστές ιερείς και πνευματικούς πατέρες, τότε ο Θεός δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα πάντα. Μπορεί να μας δοκιμάζει όπως δοκίμασε τους πατέρες και τους αγίους αλλά δεν θα αφήσει να χαθούν τα πάντα από αυτή την ευλογημένη πατρίδα”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ