Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:48

Καλαβρύτων: «Η ευθύνη αυτής της βεβήλωσης, πέρα από τους νεαρούς, βαραίνει και τον καθέναν από μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Με θλίψη καρδιάς είδαμε Ελληνόπουλα, δικά μας παιδιά, το μέλλον της χώρας μας, να ξεσπούν την οργή τους, ποδοπατώντας και καθυβρίζοντας την εικόνα της Αγίας Μητέρας Εκείνου, ο οποίος αγάπησε όσο κανείς τα παιδιά», σημειώνει σε δήλωσή του για το θλιβερό περιστατικό βεβήλωσης εικόνας της Παναγίας καθώς και του Σταυρού σε διαδήλωση προχθές στο κέντρο της Αθήνας, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

«Σκέφτομαι, αλήθεια, πως η ευθύνη αυτής της βεβήλωσης, πέρα από τους νεαρούς, βαραίνει και τον καθέναν από μας», προσθέτει ο κ. Ιερώνυμος αναλογιζόμενος τις ευθύνες των μεγαλύτερων γενιών στη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων

«Με θλίψη καρδιάς είδαμε Ελληνόπουλα, δικά μας παιδιά, το μέλλον της χώρας μας, να ξεσπούν την οργή τους, ποδοπατώντας και καθυβρίζοντας την εικόνα της Αγίας Μητέρας Εκείνου, ο οποίος αγάπησε όσο κανείς τα παιδιά.

Σκέφτομαι, αλήθεια, πως η ευθύνη αυτής της βεβήλωσης, πέρα από τους νεαρούς, βαραίνει και τον καθέναν από μας. Τα λόγια του Κυρίου μας «Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτὰ ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. ιθ’ 14.2) μας συγκλονίζουν με τη σκέψη πως εμείς οι μεγαλύτεροι, αντί να στείλουμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά Του, τα αφήσαμε χωρίς εφόδια, χωρίς αξίες και ιδανικά, χωρίς πίστη στον Θεό, την πατρίδα, την οικογένεια. Αξίες ζωής, τις οποίες δυστυχώς σήμερα απαξιώνουν. Τώρα καμαρώνουν αυτοί που πέτυχαν, ώστε τα Ελληνόπουλα να γίνουν εχθροί της πατρίδας, του Χριστού και της οικογένειας.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι τα μόνα. Είναι όμως τα πρώτα, που έκαναν την κακή αρχή, για να ακολουθήσουν χειρότερα ακραία φαινόμενα, μέσα στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας, εάν δεν σημάνει συναγερμός ηθικής αναμόρφωσης σε όλα τα επίπεδα και επιστροφής στον Θεό και την Αγία Αποστολική μας Εκκλησία.

Πίσω από την καταδικαστέα πράξη των ωρυόμενων νεαρών, η οποία ομολογουμένως σοκάρει κάθε πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό αλλά, πριν τα ρίξουμε στον Καιάδα, οφείλουμε, να αναζητήσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις των μεγάλων και να σκύψουμε με αγάπη πάνω στα προβλήματα των νέων, εμείς, η Εκκλησία, η Κοινωνία, το Κράτος, με όποιο μέσο διαθέτουμε, μα περισσότερο με το παράδειγμά μας, μήπως με τη δύναμη του Θεού και με αγάπη Χριστού βρουν τον δρόμο τους και τον χαμένο προσανατολισμό τους.

Η Αγία Εκκλησία μας δεν επιτρέπει σε κανένα με λόγια ή πράξεις να βλασφημεί και να ευτελίζει τα ιερά θρησκευτικά μας σύμβολα.

Η τιμή προς τις ιερές εικόνες για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς αποτελεί στάση και τρόπο ζωής και αποδίδεται, πνευματικώ τω τρόπω, στο εικονιζόμενο άγιο πρόσωπο και όχι στο είδωλο. Γι’ αυτό πονάμε βαθύτατα, όταν προπηλακίζεται η Πανάγια μορφή της Θεομήτορος, που στηρίζει την Ελλάδα μας με τις προσευχές Της.

Ταπεινά δεόμεθα στην Παναγία Μητέρα όλων μας, να δείξει την ευσπλαχνία Της στα Ελληνόπουλα, που ποδοπάτησαν την ιερή εικόνα Της και να τα οδηγήσει στη μετάνοια, τη φώτιση και τη σωτηρία. Κι αν τα παιδιά δεν το κάνουν, χρωστάμε όλοι μας μία ταπεινή «συγγνώμη» στην Παναγιά μας, για την αποτρόπαια βεβήλωση της αγίας εικόνας Της. Κι εκείνα να τα ευσπλαχνιστεί κι εμάς να μας ελεήσει»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ