Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 12:24

Καλαβρύτων: Εύχομαι κανείς άνθρωπος να μην υποστεί αυτή την ταλαιπωρία στην υγεία του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την τήρηση των μέτρων προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί για την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και την διατήρηση του θάρρους και της πίστης στον Θεό συνέστησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων».

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Κυριαζή, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξεως και πωςαυτή η λοιμική νόσος θα κάνει τον κύκλο της και θα τελειώσει αργά ή γρήγορα με τις λιγότερες απώλειες.  

Ωστόσο συνέστησε την τήρηση όσων ορίζουν οι ειδικοί λέγοντας “Σε πρακτικό επίπεδο, ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα του Υπ. Υγείας, συμβουλευόμενοι τους καλούς ιατρούς που η χώρα μας διαθέτει και λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, θωρακιζόμαστε έναντι του ιού και ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού  μας, για να μην προσβληθούμε”.

Σε πνευματικό επίπεδο ο κ. Ιερώνυμος προέτρεψε τους πιστούς “να μη χάνουν το θάρρος τους, να αισιοδοξούν, να ελπίζουν στον Σωτήρα μας Χριστό, να μην πανικοβάλλονται και να μην αφήνουν τις ζωές τους ούτε να γίνονται έρμαια της πλύσης εγκεφάλου των Μέσων, που οδηγεί στην κατάθλιψη. Η ολιγοπιστία αποτελεί αιτία πειρασμών και θλίψεων”, ενώ πρόσθεσε ότι “Με πίστη στον Θεό, υπομονή και πραγματική ταπείνωση θα ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία”.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρθηκε και στην δική του ασθένεια με τον κορονοϊό, ευχόμενος κανείς να μην περάσει τέτοια δοκιμασία. “Ως Ποιμενάρχης αλλά και ως άνθρωπος που νόσησε και με τη δύναμη του Θεού αποθεραπεύτηκε, θα ευχόμουν ολόψυχα κανένας άνθρωπος να μην υποστεί αυτή την ταλαιπωρία στην υγεία του. Αλλά και σε αυτούς που νοσούν ή θα νοσήσουν συνιστώ να έχουν υπομονή και υπακοή στους γιατρούς, για να γίνουν γρήγορα καλά”.

Ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για την υπόσχεσή του να λειτουργήσει το Μητροπολιτικό γραφείο στα Καλάβρυτα, τονίζοντας ότι  ποτέ δεν έκανε ούτε θα κάνω διαχωρισμό ανάμεσα στις δύο επαρχίες της μητροπολιτικής του περιφέρειας.

“Μπορεί να χτυπά η καρδιά μου στο Αίγιο, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, αλλά η ψυχή μου βρίσκεται στα Καλάβρυτα. Με τη δύναμη του Θεού προσπαθώ να ανεβαίνω και να κάνω γραφείο στα Καλάβρυτα τις κανονισμένες ημέρες και ώρες, καλοκαίρι και χειμώνα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις χιονοπτώσεις. Δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχει παράλληλα και το πρόβλημα της διαμονής μου εκεί, αλλά με τη σημαντική βοήθεια τοπικών παραγόντων γίνεται μία πρώτη ανακαίνιση του Επισκοπείου Καλαβρύτων, για να καταστεί πιο λειτουργικό, ώστε να δέχομαι εκεί τους ανθρώπους που με επισκέπτονται”.

Τέλος, αναφέρθηκε στους «ήρωες» ιερείς των ορεινών χωριών, που ασκούν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι “αποτελεί και δική μου αγωνία αυτό το γεγονός, το οποίο ιδίοις όμμασι διαπίστωσα, επισκεπτόμενος ως Ποιμενάρχης και τα πλέον απομακρυσμένα ορεινά χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων. Ωστόσο, με τη χάρη του Θεού και παρά τα προβλήματα και τους περιορισμούς από τη μεριά του Κράτους, το οποίο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης μάς δίνει μόνο δύο Κληρικούς τον χρόνο για πολύ περισσότερες κενές θέσεις, η μέριμνά μου εστιάζει στην εύρεση ικανών λειτουργών του Υψίστου για την κάλυψη των κενών θέσεων των Ιερέων. Πιστεύω και εργάζομαι, ώστε τα κενά να καλυφθούν συν τω χρόνω”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ