Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:10

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Ασέβεια στην πίστη και την αλήθεια η εργαλειοποίηση της απώλειας του μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για «προσπάθειες εργαλειοποίησης» της απώλειας του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη «ώστε να πληγεί η Εκκλησίας και, ειδικότερα, ο πυρήνας της πίστης της πλειονότητας των Ελλήνων»  κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής, σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Λαγκαδά, μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο.

Ο κ. Καλαντζής υπογραμμίζει ότι «Ο μακαριστός Ιεράρχης υπερασπίστηκε τη θεμελιώδη αλήθεια για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και υποστήριξε ότι πρέπει να ακολουθούμε πιστά όλα τα μέτρα που υποδεικνύουν οι γιατροί προφυλάσσοντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας»  στηρίζοντας σαφώς την Εκκλησία στην προσπάθεια της να ανασχέσει τις φήμες περί ασθένειας του μακαριστού Ιεράρχη επειδή Κοινώνησε.

Μάλιστα χαρακτηρίζει ως «απρέπεια προς τον κεκοιμημένο και ασέβεια προς την αλήθεια» τις προσπάθειες «εργαλειοποίησης» της απώλειας, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του μακαριστού Ιεράρχη σχετικά με την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ