Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:37

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗ­ΝΟΣ

Η Καλαμάτα τιμά την Πολιού­χο και Προστάτιδά της «Παναγία Υπαπαντή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Πολιού­χο και Προστάτιδα της Καλαμάτας «Παναγία Υπαπαντή».

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κατά τον μέγα αρχιερατικό εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκη­νός, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Σερρών κ. Θεο­λόγου, Ιλίου κ. Αθη­να­γόρου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Καλα­βρύτων κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγό­ρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού πλήθος πιστών προσήλθε στον ιερό ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας αλλά και να συμμετάσχει στην ακολουθία.

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη με την τέλεση αρχιερατικής θείας λει­τουρ­γίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού εικόνας.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ