Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:39

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοινό μέτωπο κατά της πανδημίας με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το γεγονός ότι η οικονομία είναι πλέον ανοιχτή, σε συνδυασμό με το ότι στην τοπική κοινωνία παρατηρείται έντονη χαλάρωση από τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων, αποτέλεσε τη βασική αιτία για να σταλεί «κοινό μήνυμα» αφύπνισης από σημαντικούς φορείς της πόλης. 

Με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας χθες το βράδυ με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του, ο σεβασμιώτατος Μεσσηνίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη «χαλάρωση» στην τήρηση των μέτρων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην κοινωνία, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με τον –αναγκαίο- τουρισμό που αναμένεται στην πόλη, η οποία αποτελεί προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Παρότρυνε, δε, τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα που συστήνει από την αρχή της πανδημίας η επιτροπή επιστημόνων, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα ακόμα, καλώντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι είναι η μόνη «ασπίδα» απέναντι στον ιό. 

Κλείνοντας, ο κ.κ. Χρυσόστομος επισήμανε ότι αν η περιοχή ξαφνικά βρεθεί στο «βαθύ κόκκινο», θα έχει οδυνηρές συνέπειες τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και στην οικονομία, ζητώντας ακόμα μια φορά την «αφύπνιση» και όχι τη χαλάρωση της τοπικής κοινωνίας.

Έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν την πιστή τήρηση των μέτρων, για να διατηρηθεί αυτή η πολύ καλή εικόνα που είχε η Καλαμάτα αλλά και ευρύτερα η Μεσσηνία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, απηύθυνε με τη σειρά του και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Τόνισε, δε, ότι αυτό το αποτέλεσμα ήρθε ως «επιστέγασμα» της αρμονικής συνεργασίας όλων των φορέων του Δήμου και του νομού, τονίζοντας παράλληλα και το σημαντικό ρόλο που επιτελεί στο σκοπό αυτό η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Το δικό του μήνυμα έστειλε κλείνοντας τη χθεσινή συνέντευξη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης. Ο κ. Τζωρτζίνης τόνισε ότι ένα «4ο κύμα πανδημίας» δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά κάτι που θα γίνει σίγουρα αν συνεχιστεί περαιτέρω η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες. Εξέφρασε, δε, την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 40.000 πολίτες στο νομό (με τουλάχιστον μια δόση), λέγοντας ότι θα περίμενε η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού να «αγγίζει» το 90%. 

Κάλεσε, επίσης, όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, όπως ήδη έχουν πράξει ο μητροπολίτης, ο δήμαρχος αλλά και ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι το «εμβόλιο» είναι το μόνο «όπλο» που έχουμε στη φαρέτρα μας για να χτίσουμε «τείχος ανοσίας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας εξήρε την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας να «σταλεί» αυτό το μήνυμα στην τοπική κοινωνία, ενώ και ο ίδιος «στάθηκε» στην άψογη συνεργασία όλων των φορέων του νομού, που έφερε αυτή την καλή εικόνα μέχρι σήμερα, ζητώντας να διατηρηθεί.

ΠΗΓΗ & ΦΩΤΟ: Εφημερίδα Θάρρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ