Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:15

Καισαριανής: “Πολλοί άθεοι στον τόπο μας πιστεύουν πως μπορούν να καταργήσουν τον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Πολλοί άθεοι σήμερα στον τόπο μας, πιστεύουν πως μπορούν να καταργήσουν το Θεό, να εξαφανίσουν την πίστη, να διαλύσουν την Εκκλησία και τους Χριστιανούς. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει» τόνισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βύρωνα, όπου προεξήρχε της υποδοχής ιερών λειψανων των νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από την ομώνυμη ιερά μονή στη Λέσβο.

Ο κ. Δανιήλ τονίζει ότι “Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας λέει, μέσα από την Αποκάλυψη, πως η νίκη θα είναι του Χριστού, θα είναι της Πίστεως, θα είναι της Εκκλησίας. Αρκεί και εμείς να είμαστε μαζί με τον Χριστό, για να είμαστε νικητές».

Εκλεισε λέγοντας πως «Η Αποκάλυψη, δεν είναι ένα βιβλίο για να τρομάζουν οι χριστιανοί. Μέσα από την Αποκάλυψη, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας μιλάει για την αιώνια ζωή. Μας λέει, πως θα έρθει ο Θεός για να αποκαταστήσει την τάξη, να πάρει τους εκλεκτούς μαζί του, για να ζήσουν στην βασιλεία του. Παραμυθία λοιπόν προσφέρει η Αποκάλυψη και κυρίως, αναγγέλλει την τελική νίκη του Χριστού, επάνω στις δαιμονικές και κοσμικές δυνάμεις, οι οποίες, θέλουν να αφανίσουν την πίστη και το Θεό».

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την άδεια και ευλογία που έδωσε για την μεταφορά των Ιερών Λειψάνων, αλλά και τον π. Γρηγόριο, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο οποίος και τα εκόμισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ