Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 5:58

Καισαριανής: Οι μητέρες δεν πρέπει να ζητούν τίποτα από τα παιδιά τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση προς τους πιστούς να μιμηθούν την ταπεινότητα του Χριστού και της Παναγίας απηύθυνε από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καισαριανής ο οικείος μητροπολίτης κ. Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ, που σήμερα το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους της μητρόπολης, παίρνοντας αφορμή από τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της ημέρας ανέφερε πως “η Παναγία προορίστηκε και εκλέχθηκε από το Θεό για να γίνει η μητέρα του και να σαρκωθεί από αυτή”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως παρόλο που εκείνη ανυψώθηκε σε τέτοια μεγάλη θέση και διακονία “δεν φαντάστηκε για τον εαυτό της σπουδαία και ένδοξη ζωή αλλά αντίθετα έζησε σιωπηλή”.

Θέλοντας να περιγράψει το πως διακόνησε πραγματικά η Παναγία τον γιο της, ο μητροπολίτης Καισαριανής σημείωσε πως χωρίς να διεκδικήσει και να απαιτήσει απολύτως τίποτα. “Έτσι διδάσκει σε εμάς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις μητέρες ότι δεν πρέπει να ζητούν και να διεκδικούν τίποτα από τα παιδιά τους αν έχουν δύναμη και εξουσία”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η ίδια υπέμεινε εκτός των άλλων και τα πικρά σχόλια όλων εκείνων που δεν μπορούσαν να καταλάβουν με ποιο τρόπο είχε αποκτήσει το παιδί της. “Είχε μέσα της τέτοια ταπείνωση όμως που κανένα μεγαλείο δεν έζησε στη ζωή της. Για αυτό και ο Κύριος της επεφύλαξε όλα τα μεγαλεία και όλες τις δόξες όταν την πήρε μαζί του στον ουρανό”.

Αναφερόμενος στην ύψιστη αξία της θυσίας και της ταπείνωσης, ο κ. Δανιήλ επεσήμανε πως “βλέπουμε πόσο ανταμείβεται από το Θεό η ταπείνωση του Χριστού, της Παναγίας αλλά και όλων των αγίων της Εκκλησίας μας”, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως δεν είναι κουτός εκείνος που ταπεινώνεται και αφήνει τους άλλους να νομίζουν ότι είναι ασθενής και αδύναμος. “Αυτός που ταπεινώνεται, που υποχωρεί και δεν διεκδικεί στη ζωή αυτή έχει απλά μεγαλείο ψυχής”.

O μητροπολίτης Καισαριανής έκλεισε με την ευχή “ας μας αξιώσει και εμάς ο Θεός να αποκτήσουμε στη ζωή μας αυτό το φρόνημα αφού είναι πολύ σημαντικό να θυσιάζεσαι για τους ανθρώπους που αγαπάς. Αυτό δηλαδή που έκανε και ο Κύριος που θυσίασε για εμάς τους αμαρτωλούς ό,τι πιο ακριβό και πολύτιμο είχε, τη Θεότητα και τη δόξα του”.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA IN FOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ