Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:34

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO

Καισαριανής: “Ο Θεός δεν κοινωνεί με αμαρτωλούς και ασεβείς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Έκκληση προς τους πιστούς να γνωρίζουν στη ζωή τους τι επιτελεί το Άγιο Πνεύμα απηύθυνε από το Βύρωνα ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ, που σήμερα το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό της αγίας Τριάδος, θέλοντας να περιγράψει ποιο είναι το έργο του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των πιστών σημείωσε πως, «οι πατέρες συστηματοποίησαν αυτό το έργο και μας δίδαξαν ότι τρεις είναι οι ενέργειες του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή των ανθρώπων».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αναλύοντας στη συνέχεια τις ενέργειες αυτές, ο μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στην πρώτη η οποία είναι η κάθαρση. «Να καθαριστούμε δηλαδή από τις ασεβείς πράξεις, σκέψεις και νοοτροπίες», τόνισε για να συμπληρώσει πως η δεύτερη ενέργεια είναι ο φωτισμός, ο οποίος μας οδηγεί στην θεογνωσία. «Να γνωρίσουμε δηλαδή τον αληθινό Θεό αφού μην νομίζουμε ότι τον γνωρίζουμε», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην τρίτη ενέργεια, ο κ. Δανιήλ υπογράμμισε πως αυτή είναι η θέωση. «Αφού καθαριστήκαμε από την αμαρτία και αφού γνωρίσαμε τον αληθινό Θεό τώρα μπορούμε να ενωθούμε και μαζί του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως όλο αυτό το έργο υπηρετεί η εκκλησία με τα μυστήρια τα οποία τελεί και καλεί και εμάς, «να μετέχουμε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο Θεός θέλει. Για αυτό πρέπει να ξέρουμε ποιες προϋποθέσεις ισχύουν ώστε να μας δεχθεί ο Θεός».

Όπως τόνισε μάλιστα ο θεός δεν φανερώνει τα πάντα για να προστατεύσει το θέλημά του και τις αποφάσεις του από τα κακοποιά πνεύματα. «Εμείς όμως είμαστε λαλίστατοι και λέμε και κουβεντιάζουμε τα πάντα. Δεν είναι συνετό να λέμε τα πάντα και τις σκέψεις μας γιατί μας ακούει ο διάβολος και αμέσως θα προσπαθήσει να μας εμποδίσει και να ενεργήσει εναντίον μας», ξεκαθάρισε ο ιεράρχης.

Προσπαθώντας να περιγράψει το πότε θα μας δεχτεί κοντά του ο Θεός, ο μητροπολίτης Καισαριανής υπογράμμισε πως, «μόνο όταν μετανοήσουμε και όταν επιστρέψουμε σε αυτόν αφού πρώτα αποκηρύξουμε τα έργα της πονηρίας και της αμαρτίας», αφού όπως σημείωσε ο Θεός με ασεβείς και αμαρτωλούς δεν κοινωνεί. «Ο Θεός δεν καταδέχεται καμία αμαρτία παρόλο που πολλοί λένε ότι Θα μας δεχτεί. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Θεός δεν δέχεται κανέναν όσο ζει στην αμαρτία».

O κ. Δανιήλ ωστόσο έκλεισε με την ευχή, «μακάρι με τη σημερινή εορτή να αναγεννηθούμε ψυχικά και πνευματικά ώστε να ζήσουμε όπως ο θεός μας το εξασφάλισε και μας το υποσχέθηκε».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλου της μητρόπολης π. Αναστάσιου Τασόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ