Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 14:39

Καισαριανής: Έσχατοι καιροί δεν είναι αυτοί που λένε οι διάφοροι σχολιαστές οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση προς τους πιστούς να κρατήσουν μέσα στην καρδιά τους τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος απηύθυνε από το Βύρωνα ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ που σήμερα το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό της αγίας Τριάδος στο Βύρωνα, παίρνοντας αφορμή από μία θαυμαστή ενέργεια που θα πραγματοποιούσε ο Θεός κατά τους έσχατους καιρούς ανέφερε πως “έσχατοι καιροί δεν είναι αυτοί που λένε οι διάφοροι σχολιαστές οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται αλλά είναι από τη Γέννηση του Κυρίου μας και έως της Δευτέρας Παρουσίας”,  διευκρινίζοντας συγχρόνως πως εμείς δηλαδή σήμερα “διανύουμε εσχάτους καιρούς σύμφωνα με τη θεολογία και με τη βιβλική αντίληψη”.

Αναφερόμενος στη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, ο μητροπολίτης Καισαριανής σημείωσε πως “είναι αυτό που μαλακώνει τις καρδιές μας και τις κάνει να αγαπούν. Να σέβονται το Θεό, να τηρούν το νόμο αλλά και τις εντολές του”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως με την ιδιαίτερη αυτή δωρεά του Αγίου Πνεύματος “έχουμε σήμερα τις καρδιές μας στολισμένες με την πίστη και την αγάπη προς το Θεό αλλά και με τον σεβασμό στο νόμο του και τις εντολές του”.

Θέλοντας να περιγράψει το πως θα πρέπει να είναι οι καρδιές των ανθρώπων, ο κ. Δανιήλ επεσήμανε πως ο Θεός δεν αρέσκεται στις πέτρινες και σκληρές καρδιές. “Δηλαδή την απιστία την αδιαφορία και την αμαρτία. Έρχεται έτσι και μας λέει ότι εγώ τέτοιες καρδιές δεν τις θέλω και θα τις ξεριζώσω όχι όμως με τη βία και με τον πόλεμο αλλά με τη χάρη και τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Για αυτό βλέπουμε στην Εκκλησία και στους αγίους να έχουν αυτή την ιδιαίτερη χάρη να αγαπούν το Θεό”.

O μητροπολίτης Καισαριανής έκλεισε με την ευχή “μακάρι να αναχωρήσουμε από τον κόσμο αυτό έχοντας κρατήσει τη θεία αυτή υιοθεσία και δωρεά του Αγίου Πνεύματος έτσι ώστε όταν βρεθούμε ενώπιον του Θεού να απολαύσουμε τότε όλα τα ουράνια αγαθά που θα μας προσφέρει εκείνος”.

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο κ. Δανιήλ τέλεσε τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου της «Δανιηλείου Αιθούσης» που βρίσκεται απέναντι από τον καθεδρικό ναό.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ