Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 6:11

Κ. ΒΛΑΣΗΣ: Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι μεταξύ της Τουρκίας και όλης της διεθνούς κοινότητας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την άποψη πως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά θέμα “μεταξύ της Τουρκίας και όλης της διεθνούς κοινότητας” υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

“Σαφώς το θέμα πονάει τους Έλληνες περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα, αλλά διεθνές” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης και υπενθύμισε πως το ζήτημα θα τεθεί σήμερα στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στην ίδια γραμμή σχετικά με τον διεθνή χαρακτήρα του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος επεσήμανε πως “οι προτάσεις για «αντίποινα» από την Ελλάδα προς την Τουρκία εντός ελληνικού εδάφους, όπως για παράδειγμα το σπίτι του Κεμάλ που ακούγονται από κυβερνητικά χείλη, είναι προτάσεις που αποπροσανατολίζουν από το κύριο, που δεν είναι άλλο από το πώς θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα”.

Αυτήν την προκλητικότητα, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση καθώς θα έπρεπε “με διεθνείς συμμαχίες να σύρουμε την Τουρκία σε διάλογο επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ