Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 0:42

Η ιστορική εικόνα της Παναγίας του Βουλκάνου στο Βύρωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και η λαμπρότητα, οι αποδιδόμενες τιμές και η μεγάλη συμμετοχή των πιστών χαρακτήρισαν την υποδοχή της Θαυματουργού και ιστορική εικόνας της Παναγίας του Βουλκάνου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πού αφίχθη σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Την χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας που μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Η μεγάλη προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο από το πλήθος που συνέρρευσε από πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πού προσήλθαν εκτός Αθηνών, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως επίσης και πολλοί Μεσσήνιοι των Αθηνών πού έχουν πληροφορηθεί την έλευσή της. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων του Δήμου Βύρωνος.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ο Σεβασμιώτατος στό λόγο του αναφέρθηκε στην σημασία του προσώπου της Παναγίας μας και την ιδιαίτερη ευλογία που λαμβάνουμε όταν και όσοι την επικαλούμαστε με τις προσευχές μας. Εκείνη δια των πρεσβειών της μας δωρίζει άπλετα και πλούσια τα αιτήματά μας, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας.

Η άρτια οργάνωση της τελετής υποδοχής, η ευπρέπεια του Ιερού Ναού και η υποδειγματική ευταξία καθώς και η άψογη και θερμή υποδοχή του σεβάσματος της θαυματουργού Εικόνος, από πολλούς πιστούς χαρακτήρισαν το σπουδαίο αυτό γεγονός στην Ιερά Μητρόπολή.

Σημειώνεται ότι η υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας εντάσσεται στις πνευματικές και εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή της Πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου (ημέρα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου) με την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ». Εφέτος με την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πιστών όπως κάθε χρόνο εορτάζονται για δέκατη τέταρτη χρονιά τα ΙΔ΄ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016.

Επίσης στα πλαίσια των λατρευτικών και εορταστικών συνάξεων των ΙΔ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2016 καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελείται θεία Λειτουργία, Ιερές Ακολουθίες (Παράκληση στην Παναγία, Εσπερινός, Απόδειπνο) και θα γίνονται επίκαιρες πνευματικές ομιλίες από έμπειρους ομιλητές που θα αναπτύξουν σημαντικά, σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ