Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:16

Ισχυρή στήριξη Κηφισίας σε Κεραμέως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ισχυρή στήριξη στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παραχώρησε σήμερα ο μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος προσφωνώντας την μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Πεύκης όπου βρέθηκαν.

«Έχετε τη βαθύτατη εκτίμηση μας τόσο στο έργο σας ώστε και στο πρόσωπό σας» είπε με νόημα προς την υπουργό ο μητροπολίτης Κηφισίας, ο οποίος κατά την τρέχουσα συνοδική περίοδο είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που κατέληξε στην «χρυσή τομή» που οδήγησε στον εφετινό εορτασμό του Πάσχα με μέτρα που έδωσαν τη δυνατότητα στους πιστούς να μπουν στους ναούς και να εορτάσουν κανονικά σε αντίθεση με πέρυσι.

Ο μητροπολίτης μάλιστα, κάλεσε τους πιστούς να προσέχουν αλλά και να προσεύχονται τόσο για τους ασθενείς όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη. «Εμείς είμαστε υγιείς, γεροι και δυνατοί, υπάρχουν όμως πρόσωπα τα οποία νοσηλεύονται πρέπει σκέψη μας να είναι σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «μην ξεχνάμε τους ήρωες αυτής της περιόδου…οι ηρωες μας τωρα ειναι οι γιατροί μας οι νοσηλευτές μας οι ανθρώποι που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ που μας μεταφέρουν. Πολλοί από εμας ασθενήσαμε, μην ξεχνιόμαστε επειδή είμαστε γεροί και δυνατοί και πατάμε στα πόδια μας να κάνουμε μία ευχή για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μέσα στην πρώτη γραμμή να έχουν δύναμη υγεία να αντέξουν…».

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΑ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η στιγμή που ο μητροπολίτης ενημέρωσε τους πιστούς πως θα βγει ο επιτάφιος αλλά θα πρέπει να μείνουν όλοι στις θέσεις τους ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. «Και η υπουργός θα μείνει στη θέση της» ειπε ο μητροπολίτης Κηφισίας ο οποίος μαζί με τους ιερείς συνόδευσε τον επιτάφιο εκτός του ναού με την υπουργό να παραμένει εντός του ναού στη θέση της περιμένοντας την επιστροφή του Επιταφίου.

Δείτε παραπάνω το σχετικό απόσπασμα και ολόκληρη την Ακολουθία όπως μεταδόθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ